Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA UDARU

Razočarao je cijelu Hrvatsku i izazvao bijes nacije, a sada ga kritiziraju i Talijani

Nikola Kalinić
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/4
24.01.2020.
u 09:33

“Njegov posljednji gol ostao je upisan u povijesnim knjigama. Ovaj napadač posljednji put zabio je 16. siječnja prošle godine", piše Gazzetta dello Sport o Nikoli Kaliniću

Juventus je u utorak u Torinu pobijedio Romu s 3:1 i plasirao se u polufinale Kupa. Torinska stara dama sav je posao obavila već u prvom poluvremenu postigavši tri pogotka, a strijelci su bili Cristiano Ronaldo (26), Rodrigo Bentancur (38) i Leonardo Bonucci (45+2). Gosti su u nastavku uspjeli tek ublažiti poraz, a pogodak je postigao Cengiz Under (52).

Nikola Kalinić odradio je cijeli susret za Romu. Bivši hrvatski reprezentativac imao je u 47. minuti sjajnu priliku, no s pet, šest metara pogodio je vratnicu.

Nakon utakmice stigle su kritike na račun Kalinića koji je igrao umjesto suspendiranog Edina Džeka. Gazzetta dello Sport dala mu je neprolaznu ocjenu pet te navela.

“Njegov posljednji gol ostao je upisan u povijesnim knjigama. Ovaj napadač posljednji put zabio je 16. siječnja prošle godine. Imao je najbolju priliku prekinuti nevjerojatno dugi niz neučinkovitosti, ali se spetljao. Kalinić je još jednom dokazao da je nedostojna zamjena za Edina Džeku, prvog napadača Rome, koja zbog toga ispašta”, navodi ugledni talijanski dnevni list.

Podsjećamo, Kalinić je izazvao burne reakcije u Hrvatskoj, ali i u svjetskoj javnosti, prije dvije godine na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Pred kraj utakmice s Nigerijom odbio je ući u igru nakon čega ga je izbornik Zlatko Dalić usred prvenstva poslao kući.  Kalinić je tada tvrdio da je imao problema s leđima, a Dalić je poslije otkrio da to nije bio prvi njegov "neposluh". Vatreni su na kraju senzacionalno osvojili svjetsko srebro, a Kalinićev potez nije se pokazao kao najpromišljeniji. Svejedno, piše mu se medalja sa SP-a.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Sokol
Sokol
14:01 24.01.2020.

Eh kada te kletva uhvati. Napravio je nešto za što će se kajati slijedećih 20 godina.

SO
sohnahoakasaa
10:19 24.01.2020.

Ćovek se prepoznaju po riječima i djelima. Jedno ide s drugim. Ima i onih koji malo pričaju ali djelima pokazuju sve. Ti ljudima budu draži ali biti oni prvi je zahtjevnije. Kalinić ne spada ni u jednu kategoriju. On je jednostavno samo jedan od mnogih koji može naučiti vještinu ali ona nikad ne drži vodu da hodaš i živiš uspravno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije