Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UZAVRELE STRASTI

Rat na relaciji Našice – Zagreb ne staje: 'Teško onome tko u paklu traži ključeve raja'

Našice: RX Nexe Našice i PPD Zagreb u 5. kolu rukometne Lige za prvaka
Davor Javorovic/PIXSELL
07.04.2021.
u 11:04

– Naše drage sportske prijatelje podsjećamo na to da će mnoge lige, pa i ona najjača njemačka Bundesliga, svoje posljednje kolo imati 27. lipnja.

Iz Našićkog Nexea burno su reagirali na prijedlog PPD-a Zagreb oko odgode prvenstva i prikazali su to kao pokušaj njegova poništenja, sve s ciljem da aktualni i "vječni" prvak ne bi izgubio titulu.

Iz Zagreba su to odmah demantirali, a da detaljnije postave stvari, odlučili su reagirati i drugi put.

Prenosimo priopćenje PPD-a Zagreb u cijelosti:

"Poštovani prijatelji rukometa,

Tragom informacije koja se pojavila u hrvatskim medijima i priopćenja koje je javnosti poslao klub iz Našica, rukometni klub Prvo plinarsko društvo Zagreb želi Vas obavijestiti da nikada i nigdje nije tražio prekid prvenstva, već samo odgodu dok se ne stvore normalni uvjeti za natjecanje. U situaciji kada je 16 naših igrača van stroja, a od toga 10 u samo(izolaciji) i kada smo zbog toga morali otkazati utakmice osmine finala Lige prvaka sa Flensburgom, nekorektno je i nesportski optužiti PPD Zagreb da želi prekid prvenstva. Tragična je činjenica da problem s koronom koji se pojavio u našem klubu bolje razumiju u Beču, nego u Našicama.

RK PPD Zagreb apsolutno želi da se Paket24 Premijer liga završi, da se odigraju preostali susreti Kupa i održi Festival rukometa, ali ne po cijenu zdravlja igrača, stručnih stožera i djelatnika ne samo našeg kluba već i svih drugih klubova Paket24 Premijer lige koji većinski podržavaju zahtjev za privremenim prekidom prvenstva. Stav je PPD Zagreba da se u suradnji svih klubova i Hrvatskog rukometnog saveza pokuša pronaći rješenje da se igrači svih klubova, službene osobe i djelatnici koji sudjeluju u organizaciji utakmica cijepe i da se na taj način potencijalni rizik zaraze svede na najmanju moguću mjeru. Za nas je potpuno nevažno hoće li sezona završiti 30.  svibnja kao što  je to prvobitno bilo planirano kalendarom natjecanja  HRS-a ili 30. lipnja kao što to traži EHF.

Naše drage sportske prijatelje podsjećamo da će mnoge lige, pa i ona najjača njemačka Bundesliga svoje posljednje kolo imati 27. lipnja.

Mišljenje RK PPD Zagreb u vezi sa završetkom Paket24 Premijer lige potpuno je jasno, smatramo da se liga treba i mora završiti u dvoranama naših klubova, i to u roku do 30. lipnja koji je optimalan rok da osiguramo minimum neophodnih uvjeta i regularnost prvenstva, a koji je i krajnji rok po EHF-u.

Svakako ne smatramo rješenjem za hrvatski rukomet da RK PPD Zagreb ili bilo koja druga momčad igra s većinom igrača iz juniorskog ili kadetskog pogona, što bi očito pojedinima odgovaralo ne bi li ostvarili ciljeve za koje nisu sposobni u regularnim uvjetima.

U ovom trenutku ni jedan hrvatski klub više ne igra u Europi. Prema tome svi se mogu posvetiti domaćim natjecanjima. Da bi njihova regularnost bila maksimalna, smatramo da je ideja o prekidu dok se ne stvore jednaki uvjeti za sve jedina ispravna. Svako drugo zlonamjerno tumačenje i podmetanja poput onoga da se sve odgađa za kolovoz kada će RK PPD Zagreb biti igrački jači, maliciozna su i ne doprinose sportskom fair playu i suparništvu, niti su takva rješenja izvediva i moguća.

Odluku o svemu navedenom donose tijela HRS-a čijeg je Upravnog odbora gosp. Ergović i član, pa će imati i prigodu da na sjednici navedenog tijela jasno artikulira svoje stavove.

Osim navedenog, vidimo i da gosp. Ergović insinuira i o financijskim i organizacijskim problemima RK PPD Zagreba, pa bismo ga uputili na javno dostupna financijska izvješća našeg kluba na našim stranicama koja ga u potpunosti demantiraju, za razliku od izvještaja RK Nexe koji nisu dostupni za sve godine iako  je to zakonska obveza prema Zakonu o sportu članak 76.a, stavak 2., ali to mu očito nije problem.

I na kraju, jedna stara mudra izreka kaže "teško onome tko u paklu traži ključeve raja".

Srdačan sportski pozdrav, RK PPD Zagreb."

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije