Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premalo odmora

Raspored je neugodan, trebat će osmisliti dobar plan

Zoran Mamić
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/3
01.08.2020.
u 16:13

No u sličnim problemima bit će zapravo pola klubova HNL-a, jer pet naših predstavnika starta u europskim kvalifikacijama

Nakon što odrade svoje današnje treninge, plavi mogu pogledati finale kupa između Lokomotive i Rijeke te još jednom na djelu vidjeti svoje buduće suigrače. Naime, plavi su od jučer još kompletniji, priključili su se i igrači koji su dobili dan odmora više, ali nisu kompletni jer im još nedostaju lokosi Kastrati, Karačić i Jakić (te povratnik s posudbe Atiemwen). Iako još nisu u kadru plavih, mogli bi današnji lokosi zadati malo glavobolje treneru Dinama Zoranu Mamiću.

Gust raspored u kolovozu

Naime, samo su dva tjedna do početka priprema, a Lokomotivin trojac još nije imao odmor. Stoga će im Mamić morati dati nešto slobodnih dana i teško da će na njih moći računati odmah na početku prvenstva. A eto, Dinamo starta baš protiv Lokomotive i ta će tri igrača sigurno preskočiti tu utakmicu budu li novi stanovnici Maksimira, a čak ako netko od te trojice i ostane u Lokomotivi na posudbi, kao što su drugi dio sezone na posudbi bili Kastrati i Karačić, zacijelo neće igrati ni u dresu lokosa na otvaranju sezone.

Osim s njima trojicom, Mamić će morati jako dobro isplanirati cijeli start sezone koji će nakon kratkih priprema biti vrlo nezgodan. Naime, 10. kolovoza Dinamo će saznati svog suparnika u drugom pretkolu Lige prvaka i početi se ozbiljnije spremati za tu jednu utakmicu.

A 14. ili 15. kolovoza čeka ih utakmica s Lokomotivom, potom gostuju kod Istre ili Orijenta, već 24. ili 25. kolovoza čeka ih taj prvi europski ispit, a nakon njega derbi s Osijekom. 

Slijedi stanka u prvenstvu zbog utakmice reprezentacije s Francuskom, ali i druge reprezentacije igraju i tu će Mamić ostati bez dosta igrača. A odmah nakon stanke idu na derbi s Hajdukom koji se igra u Splitu (12. rujna), a samo tri ili četiri dana kasnije na rasporedu je treće pretkolo Lige prvaka koje se također igra na jednu utakmicu.

Svi trebaju dobar plan

No u sličnim problemima bit će zapravo pola klubova HNL-a, jer pet naših predstavnika starta u europskim kvalifikacijama. Zato će svi morati jako dobro napraviti svoje planove, a neće biti iznenađenje bude li odgađanja utakmica našeg prvenstva jer po novim propisima sada je to moguće, za razliku od prijašnje prakse. 

Vidjet ćemo kako će sve to u Maksimiru isplanirati i s kojim će kadrom u te bitke. Zasad se zna da će Mamić pustiti mlade igrače da igraju Ligu prvaka mladih pa ni na njih neće moći računati, a već se riješio Izeta Hajrovića i Francoisa Moubandjea, koji su premješteni u drugu momčad i mogu si tražiti nove poslodavce.

Zacijelo će biti još pokoji odlazak iz prve momčadi, ali može se očekivati da neće biti odlazaka velikog broja igrača odjednom, svlačionicu će Mamić čistiti postupno, do 15. listopada, do kada kod nas traje prijelazni rok.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije