Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nevolje u Portu

Raspada se dvostruki europski prvak, hitno mora pronaći 100 milijuna eura

Porto
Foto: DPA/Pixsell
10.05.2020.
u 11:07

Portugalski mediji objavili su da je već dogovoren transfer brazilskog lijevog braniča Alexa Tellesa u PSG za 35 milijuna

Dvostruki europski prvak Porto nalazi se u velikim financijskim problemima i do kraja lipnja mora pronaći 100 milijuna eura kako bi ispunio obaveze iz Uefinih pravila o financijskom fair-playu i dobio licencu za europska kup natjecanja, objavio je Eurosport. 

Iako je Porto poznat po tome što zna prepoznati talente koje jeftino kupuje, a potom ih prodaje za velike novce, klub je nagomilao veliki dug. Prije deset godina iznosio čak 250 milijuna eura.

Vodstvo kluba trenutno pregovara s igračima o rezanju plaća za 40 posto, a sa kreditorima o refinanciranju kredita od 35 milijuna eura iz 2017. godine.

Zbog teške financijske situacije prodaja najboljih igrača čini se neizbježnom.

Portugalski mediji objavili su da je već dogovoren transfer brazilskog lijevog braniča Alexa Tellesa u PSG za 35 milijuna. Također, klub bi mogli napustiti vezjnak Danilo Pereira, te napadači Jesus Corona, Moussa Marega i Fabio Silva.

Porto je dva puta bio europski prvak (1987, 2004), dva puta je osvojio Kup Uefe (2003, 2011), a 28 puta je bio prvak Portugala, ali u posljednjih šest godina samo jednom.

Portugalsko prvenstvo trebalo bi se nastaviti 30. svibnja, a do kraja je preostalo deset kola. Vodeći Porto ima 60 bodova, a slijedi ga Benfica, koja ima bod manje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije