Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Donosi novi Max!

Rakitić otvara novo igralište u majčinu Ponijevu kod Žepča

06. 09. 2008., Zagreb, Maksimirska ulica 128, Stadion Dinama - Kvalifikacijska grupa, 6. utakmica za svjetsko nogometno prvenstvo u Juznoafrickoj republici (JAR) koje ce se odrzati 2010 godine. Hrvatska nogometna reprezentacija veceras krece u osmi kvalif
Goran Stanzl/PIXSELL
04.07.2014.
u 19:34

– Trebalo ga je pustiti više prema napadu. Uvjeren sam da bi se u tom slučaju sigurno upisao među strijelce i da bi bilo više poteza poput onog kada je Perišiću petom asistirao kod pogotka Meksiku – kaže Ivanov stric Jakob Rakitić

To je plafon. Znali smo da će biti veliki transfer, ali ovo je stvarno vrh svjetskog nogometa. Više od toga ne može – komentirao je predsjednik NK Sikirevaca Mato Majhen Rakitićev pralazak u Barcelonu.

Sve Raketine prijatelje i rođake iz tog pitomog slavonskog sela razveselio je njegov dolazak na Nou Camp. Podsjetimo, Raketa je rođen u Švicarskoj, ali njegov otac Luka rodom je iz Sikirevaca kod Slavonskog Broda, pa tamošnja navijačka skupina Korovi na čelu mjesnog županijskog ligaša sve Ivanove klubove doživljava kao svoje.

S jednakim žarom hrvatskog reprezentativca bodre i u Ponijevu kod Žepča, rodnom mjestu njegove majke. Da novi član slavnog katalonskog kluba ne zaboravlja korijene, govori informacija da bi 17. srpnja upravo u Ponijevu trebao otvoriti novi sportski objekt, čiju je izgradnju sam financirao. Navodno će na prigodnu svečanost dovesti još nekoliko vatrenih. Riječ je o prelijepom igralištu s tribinama i reflektorima, koje se nalazi u neposrednoj blizini novoizgrađene osnovne škole koju pohađa oko 150 učenika iz šesnaest hrvatskih sela.

– Dobili smo poziv i jedva čekamo odlazak u Bosnu na otvorenje terena – govore Korovi.

Sa svojim idolom Sikirevčani su se posljednji puta uživo vidjeli na prijateljskoj utakmici Hrvatske i Malija u Osijeku. Otac i sin Rakitić tada su im obećali kako će ovog ljeta svakako doći i u Sikirevce, no bilo je to u vrijeme kada još nije potpisao za Barcelonu i kada se još nije ništa znalo oko njegova budućeg transfera. Sada ne znaju kakve su im daljnje obveze, no nadaju se kako će održati obećanje i posjetiti ih. Ako dođu, priredit će im veliku feštu, kao i uvijek.

I Sikirevčani su još uvijek pod dojmom blijedog nastupa vatrenih u Brazilu. Nisu rijetki oni koji misle kako je podbacio upravo vezni red, prepisujući to i Kovačevoj odluci da donedavnog kapetana Seville ostavi daleko od suparničkih vrata. Iako je Raketa nedavno izjavio kako je to bila zajednička odluka njega i izbornika te kako je na tom mjestu ionako igrao i u Schalkeu, ostao je dojam kako to nije njegova prirodna pozicija i kako bi puno više pokazao kao prednji vezni.

– Trebalo ga je pustiti više prema napadu. Uvjeren sam da bi se u tom slučaju sigurno upisao među strijelce i da bi bilo više poteza poput onog kada je Perišiću petom asistirao kod pogotka Meksiku – kaže Ivanov stric Jakob Rakitić, jedini koji i danas živi u Sikirevcima.

Jakob prati sve Ivanove utakmice na televiziji, a protiv Malija ga je gledao i uživo. Tada je Ivanov otac Luka došao po njega i njegovu suprugu i odvezao ih u Osijek. Po povratku u Sikirevce organizirali su veliku feštu koju je dvoje prasaca platilo glavom. I Jakob je presretan što je Raketa otišao u Barcu u kojoj će se, siguran je, odlično slagati s Messijem i Neymarom.

– Ivan je inteligentan i pametan dečko, ne govorim to samo zato što je moj nećak. Njegova karijera je u usponu, još će on daleko dogurati. Uvjeren sam da će u Barci biti u prvih jedanaest – dodaje Jakob Rakitić. Osmogodišnji Jakobov unuk Tin Nikolić također igra nogomet u švicarskom trećeligašu Pajde iz Mehlina, klubu kojeg je osnovao i vodi njegov brat Luka.

– Bude li sreće, Ivan će dobiti nasljednika – smije se Raketin stric.

>>Priča je objavljena u novom broju sportskog tjednika Max!, koji od subote 5. srpnja možete nabaviti na kioscima!

Komentara 3

GA
gafe
21:27 04.07.2014.

Zepacko srce!!

UJ
ujo123
21:54 04.07.2014.

Hrvatsko Žepče !!!!

PE
peroperkovic4
16:30 13.07.2014.

Još da Ivan posudi svom stricu 22000 kuna da mi vrati što je dužan bijo bi to pravi stric iz sikirevaca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije