Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 90
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
30.08.2018. u 13:19

– Šteta, tužni smo, sudac je bio protiv nas. No, ponosni smo što se naš Maksimir ponovno napunio

Bio je to Dinamov europski “el clasico”. Jedan gol, jedan strogo dosuđeni jedanaesterac, još jedna noć u kojoj se u zagorskom kiselišu utapala tuga. Noć u kojoj su se dinamovci prisjetili prošlosti, ponovno osjetili onu bol od brojnih europskih poraza, ali su bili sretni što nitko nije za vrat hvatao i gutio Bjorna Kuipersa. Ali, tribine su bile pune! Taj detalj vrijedi – više od krajnjeg epiloga.

Bio je Nenad Bjelica ljutit na nizozemskog arbitra, ali Kuipers je bio isto ono što su donedavno Batinić i njemu slični bili u korist modrih. Kod kuće te maze, a u Europi gaze. Na jedan vrlo zoran način vidio je to ispunjeni Maksimir. I nije prvi put. Neutješan je modri strateg što je stigao na jedan milimetar do lige bogataša, a moći će je jednom utorkom i srijedom gledati ako kupi paket kod novog operatera. No, shvatio je, nije imao jednog Hoaraua. A takav je Young Boysima donio 15,2 milijuna eura.

Što je to nagnalo ljude da odjenu plavu majicu i upute se u Maksimir? To je šprancirani koktel: momčad je ostvarila rezultate koji su pozvali navijače da budu uz svoju momčad i svoj klub, na klupi je jedan trener koji je mlad, koji je talentiran i koji se pristojno ophodi prema svima. Naravno, i uspjeh reprezentacije na SP-u u Rusiji imao je utjecaja na to da se dođe na stadion. I na kraju, rekao bih i gotovo najvažniji detalj: u teškoj ekonomskoj situaciji cijene ulaznica doista su bile povoljne.

>> Pogledajte i kakva je atmosfera bila na maksimirskom sjeveru

– Šteta, tužni smo, sudac je bio protiv nas. No, ponosni smo što se naš Maksimir ponovno napunio, što se osjetila pozitivna i sportska atmosfera. Došli smo jer volimo taj klub, ali i stoga što je oko našeg kluba u posljednje vrijeme ipak bolja, pozitivnija i vedrija atmosfera. Priča se o nogometu, igri, a ne o aferama i skandalima – rekao je jedan navijač spuštajući se niz zapadnu tribinu.

Dinamo će igrati u Europskoj ligi, ako mene pitate, to je natjecanje primjerenije klasi ove momčadi, koja u Ligi prvaka ne bi ni jednog trenutka nikome bila konkurentna, brzo bi se izgubilo uzbuđenje koje donosi utakmica u kojoj je tvoj klub konkurentan. Jer nitko ne voli uživati u porazima i nemoći svoje momčadi. Znao je Maksimir u Ligi prvaka biti poluprazan i kad su dolazila puno zvučnija imena od suparnika koji ga je zaustavio na putu do LP-a.

Nitko ne vjeruje da je ovaj povratak na stadion na utakmici protiv Young Boysa konačna pobjeda, neće hrliti rijeke ljudi na nedjeljni derbi s ranjenom Kekovom Rijekom.

No, novo ozračje oko kluba se pomalo osjeća. Naravno, jer nema gazdinih predstava na press-konferencijama na kojima se svađa sa svima koji ne misle kao on, nema njegove bahatosti i primitivizma, iako njegovi podanici i dalje u strahu od njegove sjene rade kako je to gazda zacrtao. Put do nekog novog, boljeg, zdravijeg Dinama, do ponavljanja ovih slika s utakmice protiv Švicaraca je još uvijek dug.

Naime, klub moraju napustiti svi Mamićevi ljudi, mora se otvoriti put za ljude koji će Dinamu služiti, a ne se ispod modre zastave bogatiti. Koji će nastaviti njegovati višedesetljetni štih jednog zagrebačkog, gospodskog kluba s bečkim manirima.

Bila je to na kraju kolovoška noć koja je na svoj način ipak vratila nadu da će Dinamo u budućnosti biti klub zbog kojeg će emocije i u dobru i u zlu biti duboke i jake, ali i klub koji će pobjeđivati i gubiti u jednom poštenom okruženju. Lišen jedne bahate i primitivne prošlosti. 

Ključne riječi

Komentara 48

ED
europski dinamo
14:17 30.08.2018.

Novinar bi da svi napuste Dinamo koji je dao 14 viceprvaka svijeta,ima najbolju školu u Europi ,dominira u Hrvatskoj i da ga preuzme zagrebačka podružnica naseg hajduka tzv. bbb,zzd,dinamo to smo mi....

PA
pappmisi
14:43 30.08.2018.

Samo Dinamo s Zdravko Mamicem !!! Zivio nam Zdravko Mamic jos godina 100 i vodi Nas Dinamo jos 50 godina !!!

Avatar Toni Broo
Toni Broo
14:45 30.08.2018.

Kad god je Dinamo igrao zadnje kolo kvalifikacija za ulazak u LP, Maksimir je bio pun! ZG publika se pali samo na bitne utakmice, a od tih bitnih utakmica ih može odbiti samo preskupa karta kao što se to dogodiloo prije nekoliko sezona kada je Dinamo upao u LP. Stvarno je nevjerojatno kako pojedinci trolovski i novinarski imaju izopačenu sliku o Dinamu i koliko se trude prodavati svoje nebuloze. Inače, zašto bi itko iz uprave Dinama otišao? Pa Dinamo je uspješan na svim poljima. Europa je osigurana, u HNL-u prvi, doveden odličan trener, fantastična pojačanja, prodani viškovi za skupe novce, blagajna prepuna i sve to zahvaljujući Mamiću koji je i dalje savjetnik Dinama te daje zeleno svjetlo oko prodaja i dolazaka i svi igrači te zaposlenici Dinama su homogenizirani i motiviraniji nego ikada da prkose svim zlotvorima koji raznim zlouporabama institucija i medija žele uništenje Dinama i Mamića. Dinamo odnosno Mamić je prodao u zadnja tri mjeseca Sosu, Ćorića, Benkovića, Sudanija, na njima Mamić okrenuo preko 30 milijuna € i isključivo zaslugom Mamića koji stoji iza tih igrača su prodani za velike cifre čime je osigurana financijska stabilnost Dinama za ovu i sljedeću godinu. Dinamo je usprkos silnim prodajama konkurentan u Europi jer je Mamić napravio nepresušno vrelo talenata i napokon je pogodio sa trenerom koji od talentiranih igrača zna napraviti momčad. Patite svi mrzitelji Mamića i Dinamo nikada neće biti poput Hajduka koji vodi ulica i koji kapetana prodaju za sitniš.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije