Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Eva Sachenbacher-Stehle

Prvi slučaj dopinga u Sočiju: 'Pala' njemačka biatlonka

Doping Soči
Foto: Reuters (Ilustracija)
21.02.2014.
u 10:40

Ovo je prvi poznati slučaj dopinga na Olimpijskim igrama u Sočiju za koje se najavljivalo da će imati najveći antidopinški program u povijesti olimpijskih igara.

Jedan je njemački sportaš pozitivan na dopinškom testu na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju. Još nije objavljeno o kome se radi, no iz Njemačkog olimpijskog odbora poručuju da će se u petak obaviti ispitivanje B uzorka i saslušanje sportaša pred Međunarodnim olimpijskim odborom nakon čega će se znati više.

No, njemački mediji navode da se radi o biatlonki Evi Sachenbacher-Stehle (33) koja je bila četvrta na utrci s grupnim startom na 12,5 km. Sumnja se da je uzela energetske pločice u kojima je bio nedozvoljeni sastojak. Sachenbacher-Stehle se prije bavila skijaškim trčanjem u kojem je osvojila dva olimpijska zlata. Ukupno dva zlata ima i tri olimpijska srebra.

- Tako je bilo i u Torinu, kada su joj pronašli povišenu razinu hemoglobina. To joj se uvijek događa na većoj nadmorskoj visini, uzorak B će potvrditi da nije koristila nedopuštena sredstva - rekao je Evin brat Josef.

Ovo je prvi poznati slučaj dopinga na Olimpijskim igrama u Sočiju za koje se najavljivalo da će imati najveći antidopinški program u povijesti olimpijskih igara.

Inače, Njemačka je u Sočiju trenutno treća najuspješnija zemlja sa 16 osvojenih medalja od čega osam zlata.

>> Zbog kaosa u Kijevu gotovo polovica ukrajinske delegacije napustila Soči

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije