Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Crvena zvezda

Prosinečkom uoči derbija Putin daje novi, bolji ugovor!

'16.03.2011., stadion u Humskoj, Beograd, Srbija - Kup Srbije, polufinale, Partizan - Crvena zvezda. Robert Prosinecki, trener Crvene zvezde.  Photo: HaloPix/PIXSELL'
'STR-5687/HaloPix/PIXSELL'
22.04.2011.
u 19:30

Ruski premijer je za nedavna posjeta Beogradu naredio Gazpromu da poveća sponzorstvo klubu i treneru.

Supruga Vlatka pričala je o novoj kući na Zvezdari, Roberta i Leonarda pitale su u koju će školu ići, a čelni ljudi Crvene zvezde pokazali su koliko cijene već i ovo što je dosad napravio, te su Robertu Prosinečkom ponudili novi, financijski bolji ugovor! Naime, Žuti je potpisao ugovor na dvije i pol godine, a mjesečna plaća mu je 12 tisuća eura.

Važnije je da se pojačamo

– Nisam želio prije derbija o tome razgovarati, nije primjeren trenutak. No, to je podatak koji potvrđuje da sam ipak nešto uspio napraviti, da Zvezda ima budućnost – rekao je trener crveno-bijelih.

Visina novog ugovora se ne zna jer dvije strane još nisu sjele za stol.

– Važnije od toga je da čelnici kluba u prijelaznom roku ostvare neke moje ideje, da ojačamo momčad kako bismo i u europskim razmjerima postali konkurentni. Plan i ideja igre je tu, sada nam treba samo još veća kvaliteta – dodaje Prosinečki.

Sve je to posljedica nedavna posjeta ruskog premijera Vladimira Putina Beogradu. Tada je naredio Gazpromu da poveća sponzorstvo Zvezdi na 22 milijuna eura za četiri godine, plus po 500.000 eura za naslov i ulazak u skupinu eurokupova.

Derbi s Partizanom koji se igra u subotu u 18.30 sati (RTS) mogao bi promijeniti život i Prosinečkom i klubu. Partizan i Zvezda su izjednačeni na tablici, no u prvom dijelu prvenstva slavio je Partizan, pa je u prednosti.

– Kao igrač sam obožavao velike, odlučujuće utakmice. I sada je tako. Istina, stres je veći. Kao igrač, istrčite na teren i više ne razmišljate ni o čemu, vodi vas igra. A kao trener, morate misliti na milijun sitnica – govori Robi.

Ima tremu, ali dva derbija koja je dosad odigrao (u polufinalu kupa izgubio je 0:2 pa pobijedio s 1:0, što je bilo prvo slavlje protiv crno-bijelih nakon tri godine) ipak ga opuštaju.

Napast će nas visoko

– Nogomet je nepredvidiv, eto Barca je u srijedu bila bolja, a Real je pobijedio. Siguran sam da smo mi bolji od Partizana, to smo bili u tri od četiri poluvremena koliko smo igrali. Ali Partizan je ukupno slavio. Rezultat je sve, ali zadovoljan sam što smo došli u situaciju da smo gospodari svoje sudbine.

Zna Prosinečki kako će igrati Partizan.

– Napast će nas visoko, tražiti pogrešku zadnje linije i zadnjeg veznog igrača. Moramo biti oprezni i čuvati loptu. To je put do uspjeha.

Odigrao je milijun utakmica i uglavnom je pobjeđivao. Pokazao je i veliki trenerski potencijal i hrabrost. Je li to dovoljno za slavu već u prvoj samostalnoj sezoni?

Komentara 16

M0
Matija 011
09:11 02.05.2011.

Puknuce Putinov i ruski projekat,Partizan ce dominirati godinama jer imamo sistem koji je svakog dana sve jaci.Jedini smo klub iz bivse drzave koji je u ovom veku igrao champuion ligu i prezimeo,tj.usli u osminu finala lige Evropa.Rusi ulazu u pogresan klub,a cinjenica je da navijaci Partizana i nisu naklonjeni nesto rusima,bolje da su sto dalje od nas.Sto se tice nekih Hrvata koji vredjaju ovde u komentarima,nama to prija,normalno je,ni mi njih ne mazimo,ali neka nauce da cetnik,za nas nije uvreda,vec cast.Pozdrav iz Beograda.Verujem da ce Hrvati vise pisati o sportu i temama vezanim za sport

SA
Sapientinus
19:43 22.04.2011.

Gospon Flak: koliko godina Prosinečki ima da je uspio odigrati \"milijun utakmica\"? Dvadesetak dnevno?

TR
traper
08:20 23.04.2011.

Ako Putin nije naredio Gazpromu da šutnu nešt love i \"novinaru\" koji pumpa Zvezdu i Robija , onda je stvarno škrtac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije