Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OLIMPIJSKE IGRE

Produžuje se izvanredno stanje u Tokiju: 'Ovo je hitno potrebno!'

Olimpijske igre - Tokio 2020.
Reuters/PIXSELL
06.05.2021.
u 10:31

U Tokiju, koji će biti domaćin Ljetnih olimpijskih igara između 23. srpnja i 8. kolovoza, potvrđena je 591 nova infekcija koronavirusom u posljednja 24 sata.

Nepuna tri mjeseca prije početka Olimpijskih igara, guvernerka Tokija Yuriko Koike predložila je produženje izvanrednog stanja u gradu zbog teške zdravstvene situacije.

- S obzirom na trenutnu situaciju, ovo je hitno potrebno - izjavila je guvernerka glavnog grada Japana.

Konačnu odluku donijet će japanska vlada koja je nedavno po treći put produžila izvanredno stanje do 11. svibnja.

Yuriko Koike predlaže novo dvotjedno produženje izvanrednog stanja i nakon tog datuma, a osim Tokija, bile bi uključene i prefekture Osaka, Kyoto i Hyogo na zapadu zemlje.

Guverner Tokija pozvao je stanovnike da izbjegavaju kontakt s drugim ljudima i, ako je moguće, rade od kuće.

U Tokiju, koji će biti domaćin Ljetnih olimpijskih igara između 23. srpnja i 8. kolovoza, potvrđena je 591 nova infekcija koronavirusom u posljednja 24 sata.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije