Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGIČNO STRADAO

Prijatelj preminulog nogometaša na rubu suza: Ne mogu vjerovati da ga nema

24sata
Foto: 24sata
12.08.2020.
u 18:45

- Obožavao je Luku Modrića i Marija Mandžukića jer je bio borac kao oni.

Hrvatski U-17 reprezentativac Luka Lucić preminuo je danas od posljedica teške prometne nesreće koja se dogodila dan ranije na željezničkoj prugi u blizini Stuttgarta.

Lucić je bio rođen 2003. godine u Njemačkoj, a sudjelovao je u nekoliko aktivnosti hrvatskih mladih reprezentacija. Krajem 2019. godine pozvan je na zimski kamp, a u veljači ove godine na prijateljskom turniru u Španjolskoj upisao je prve nastupe za hrvatsku U-17 reprezentaciju.

- Čuo sam da je netko mlad nastradao, no nisam znao tko. Samo sam se molio da nije Luka. Onda su me nazvali iz škole i rekli da je... - jedva je susprezao suze Sebastijan Samarin (16), najbolji Lukin prijatelj, prenose 24sata.

- Zajedno smo počeli igrati u Tvnellingenu, imali smo pet godina. Potom smo se razišli, da bismo se opet našli u Stuttgarter Kickersima. Od njega sam puno naučio, bio je psihički strašno jak. Naučio me kako se uvijek treba boriti i da se nikad ne predajemo, za mene je bio najveći borac kojeg sam ikad upoznao. Kopirao sam ga i htio sam biti kao on, bio mi je putokaz - rekao je Sebastijan i dodao:

- Još ne mogu vjerovati da ga nema. Kad sam vidio da je uspio i da je dogurao do hrvatske reprezentacije, pomislio sam da bih i ja mogao jednom odjenuti hrvatski dres. Sad ću još više zapeti kako bih ostvario san, znam da bi Luka bio sretan. Znam da je ovo ljeto počeo voziti bicikl. Obožavao je Luku Modrića i Marija Mandžukića jer je bio borac kao oni. 

U šoku je i izbornik U-17 reprezentacije Tomislav Rukavina.

- Ne znam što bih uopće rekao, svima će nam nedostajati. Jako, baš jako mi je teško čitati ovakve stvari, kad na takav način odlaze naši mladi dečki. Ovo je velika tragedija, pogotovo za njegovu obitelj, sve koji su ga poznavali, ali, ponavljam, i za hrvatski nogomet. Kakav je bio Luka? Jako drag i vrijedan dečko, omiljen u grupi, odmah se odlično snašao u našoj reprezentaciji - rekao je Rukavina.

Ključne riječi

Komentara 1

RA
raketaraketa
20:29 12.08.2020.

Valjda na Željezničkoj "pruzi" tope nepismeni🤦‍♂️

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije