Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Arena

Čarolija se nastavlja! Hrvatska razbila Španjolsku za prvo mjesto u skupini

Čarolija se nastavlja! Hrvatska razbila Španjolsku za prvo mjesto u skupini
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
17.01.2019. u 21:57

Hrvatski rukometaši osvojili su prvo mjesto u skupine B na SP-u. Červarovi su izabranici u Münchenu pobijedili Španjolsku sa 23:19 i natjecanje nastavljaju s maksimalnim učinkom.

Prvu utakmicu u drugom krugu igramo u nedjelju protiv Brazila (18 sati), a u ponedjeljak s Njemačkom (20.30). Posljednju utakmicu u skupini igramo u srijedu protiv Francuske (20.30).

Hrvatska u sljedeću rundu prenosi četiri boda!

>> Pogledajte što je Željko Musa rekao nakon pobjede nad Španjolskom

​​​​​​​

Španjolci su bolje otvorili susret i poveli s 3:1, ali su Červarovi izabranici brzo povezali konce igre i okrenuli rezultat. Šego je imao nekoliko sjajnih obrana te pomogao našoj reprezentaciji da već u prvom poluvremenu dođe do pet golova prednosti.

Ipak, na odmor smo otišli samo s tri pogodaka razlike (13:10). U prvom poluvremenu sjajno su bili raspoloženi Horvat i Musa s po pet golova.

Početkom poluvremena Španjolci su zaprijetili, ali su naši rukometaši zadržali koncentraciju. Do polovice poluvremena smo držali dva-tri gola razlike, a onda smo ubacili u višu brzinu. Španjolci nisu imali rješenja za Šegu koji je sjajno branio čitavu utakmicu.

Španjolska je četiri minute prije kraja smanjila na 20:18, ali je Mandić ponovno vratio na tri razlike. Španjolska je uzvratila, ali kada je Horvat zabio sedmerac za 22:19 stigli smo na korak do pobjedi. Pobjedu je potvrdio Šipić 50 sekundi prije kraja za 23:19.

Najučinkovitiji u našoj reprezentaciji bili su Horvat s osam i Musa sa šest pogodaka, Stepančić je dodao tri gola. Vratar Marin Šego imao je deset obrana. Kod Španjolaca najbolji je bio Sole s pet golova.

Hrvatska - Španjolska
1/7

Komentara 38

PU
Pukovnik
21:11 17.01.2019.

Gdje su urbani Jugoslaveni koji bi već davno Šegu trebali titulirati kao “Bosanca”? Sad je sigurno Hrvat kad pobjeđuje kao i Ćilić. Fučka se netkom za vama. Živjela Hrvatska! Ajmoooo, neka vide da nas ima.

Avatar Tito
Tito
19:34 17.01.2019.

Ajmo Kauboji najjači ste. Pokažite nogometašima tenisačima vaterpolistima veslačima Sandri .......da ste i vi vrh svjeta.

CV
cvetkovic
22:00 17.01.2019.

zalost u VL

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije