Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKI KUPOVI

PPD Zagreb pretrpio dvanaesti poraz zaredom, Nexe osigurao osminu finala

Zagreb: PPD Zagreb protiv Barcelone u rukometnoj Ligi prvaka
Marko Prpic/PIXSELL
23.02.2021.
u 23:21

U vrlo izjednačenoj utakmici protiv moskovske momčadi, od koje su krajem studenoga izgubili s čak 11 golova razlike (29:18), Našičani su do pobjede došli u neizvjesnoj završnici, i to nakon što je CSKA nadoknadio dva gola zaostatka

Rukometaši PPD Zagreba doživjeli su i dvanaesti poraz zaredom u Ligi prvaka nakon što su u 12. kolu izgubili na gostovanju kod Nantesa s 28:30 (14:13).

Svoj debi u drugom mandatu na klupi najtrofejnijeg hrvatskoga kluba novi trener Ivica Obrvan neće pamtiti po dobrome, premda je hrvatski prvak dobio prvo poluvrijeme (14:13). Početkom drugog dijela bilo je 16:13, a u samoj završnici su golom Hrstića Zagreb je i poveo s 28:27.

Alberto Entrerrios i Gurbind dovode domaćine u vodstvo, dvije minute prije kraja Ristanović brani sedmerac Riveri i daje Zagrebu šansu za novi povratak, ali šut Mandića s krila brani Nielsen.

Trideset sekundi prije kraja utakmice izvana pogađa Minne za konačnih 30:28 i novi poraz Zagreba. 

Prvi strijelac utakmice s čak 10 je pogodaka bio Valero Rivera, dok je šest dodao kružni napadač Adrian Figueras. Cyril Dumoulin imao je pet, a Emil Nielsen četiri obrane.

Kod Zagrebaša po pet su golova postigli David Mandić i Matej Hrstić. Todor Jandrić imao je pet obrana, a jednu manje skupio je Radivoje Ristanović. 

U utakmici 13. kola EHF Lige prvaka hrvatski rukometni prvaci dočekuju mađarski Telekom Veszprem u četvrtak, 25. veljače u SD Sutinska Vrela.

Rukometaši Nexea ostvarili su i četvrtu uzastopnu pobjedu u EHF Europskoj ligi svladavši u utorak u Našicama moskovski CSKA s 32:31 (14:14).

Pobjedu momčadi pod vodstvom Branka Tamšea donio je Mario Tomić pogotkom sedam sekundi prije kraja, kada je poslao loptu u nebranjenu mrežu.

Pobjedom Nexea i očekivanim porazom (36:21) švedskog Alingsasa na gostovanju kod vodećeg Magdeburga, Našičani su teoretski osigurali sudjelovanje u osmini finala prve sezone EHF Europske lige.

U vrlo izjednačenoj utakmici protiv moskovske momčadi, od koje su krajem studenoga izgubili s čak 11 golova razlike (29:18), Našičani su do pobjede došli u neizvjesnoj završnici, i to nakon što je CSKA nadoknadio dva gola zaostatka.

Halil Jaganjac i Janko Kević su postigli po šest pogodaka za domaću momčad, Fran Mileta je pet puta bio strijelac, a četiri gola djelo su Doriana Markušića. Vratar Moreno Car je imao 15 obrana, a Mihailo Radovanović dvije. Za rusku momčad su po pet pogodaka postigli Ilčenko, Astrašapkin i Fokin.

Kolo prije kraja Nexe je s 10 bodova na četvrtom mjestu. Po 10 bodova imaju CSKA i Montpellier, ali uz bolju gol-razliku. Prvi je Magdeburg sa 14 bodova. Iz konkurencije za osminu finala ispali su Alingsas sa četiri boda i turski Bešiktaš koji je svih devet utakmica izgubio.

U posljednjem kolu grupne faze Nexe će 2. ožujka gostovati u Montpellieru.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije