Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TREBA 50.000€

Poznati hrvatski sportaš: Nemam čime platiti trenera, izbacili me iz reprezentacije...

Natko Zrnčić Dim
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
26.10.2018.
u 08:36

– Nemam trenera i nemam nikakvu podršku, odnosno nekoga tko bi mi pomagao. I zato tražim sponzore. Nije da mi Savez neće uskočiti u nekim stvarima, no poznato je koliko to sve skupa stoji.

Hrvatskog skijaškog veterana Natka Zrnčića Dima zatekli smo u Litvi pa smo se zapitali što jedan alpinac neposredno uoči početka sezone radi u zemlji koja nije poznata kao skijaška.

– Litva poput Njemačke ima skijašku dvoranu, no ova je neusporedivo povoljnija nego ta njemačka. Jest da je staza dugačka samo 30 sekundi, no to je dovoljno za vježbanje tehnike. Uostalom, uvjeti su nepromjenjivi, stalno si na tvrdoj podlozi, nema rupa.

Zašto nije na skijalištima na kojima se pripremaju ostali hrvatski reprezentativci?

– Zato što sam izbačen iz reprezentacije pa se moram snalaziti.

Sezona je više od 50.000 eura

Kada se i zašto to dogodilo?

– Zbilo se to još u travnju. Smatrali su da nisam postigao rezultate koji su odgovarajući i da više nema mjesta u reprezentaciji za mene. Da više ne zaslužujem financijsku podršku Saveza.

Tko mu je to prezentirao?

– Uvijek to osobno čini direktor reprezentacije Vedran Pavlek. Svake godine imamo razgovore, a ovaj je put bilo tako. Jednostavno mi se zahvalio.

Kako je Natko to prihvatio i kako se s tim nosi?

– Prihvatio sam teško jer znam koliko sam dao i uložio, a znam i da nemamo skijaša na razbacivanje da otkazujemo bilo kome. Nosim se s tim tako da i dalje treniram i trudim se nastaviti karijeru.

Je li to sada samofinanciranje?

– Nemam trenera i nemam nikakvu podršku, odnosno nekoga tko bi mi pomagao. I zato tražim sponzore. Nije da mi Savez neće uskočiti u nekim stvarima, no poznato je koliko to sve skupa stoji.

Je li napravio izračun?

– Svota je ogromna.

Skijaši koji su se prijašnjih godina našli u takvim situacijama govorili su o svoti od 50 tisuća eura.

– To je najmanje. Povrh toga moraš još i platiti trenera.

Je li Natko nekog angažirao?

– Nisam jer nemam od čega.

Znači li to da sam sebe trenira?

– Zapravo, ja treniram s reprezentativcima kao samostalan član. Tu i tamo mi pomogne nečija ekipa kao što mi je pomogla ekipa Istoka Rodeša koja mi je pomogla da naučim uređivati skije.

Znači li to da si sam mora uređivati skije?

– To znači to.

Koje će discipline Natko voziti u takvim okolnostima?

– Trebao bih voziti brze discipline i kombinaciju, no ključno je pitanje koliko ću sakupiti novca, o tome će ovisiti i koliko ću utrka voziti. Nadam se i nastupu na Svjetskom prvenstvu.

Ja sam otpisan puno prije

Na njegovu žalost, brze su discipline i logistički skuplje.

– Spust se ne može voziti samo tako. Morate imati servisera, ali i ljude na pozicijama koji snimaju i daju informacije na temelju kojih se kasnije, u hotelu, radi analiza. Problem je što na tim utrkama neće biti drugih hrvatskih skijaša i trenera da im se priključim pa ću se morati snalaziti s drugim timovima.

Zacijelo postoji rezultatska razina zbog koje bi Natko bio vraćen u reprezentaciju?

– Nisam s Pavlekom razgovarao o tome, no osvajanje medalje ne bi bilo nezapaženo. To bi sigurno nešto značilo.

Imaju li njegove godine, a ima 32, ikakve veze s ispadanjem iz nacionalne vrste?

– Ja mislim da sam ja otpisan davno prije, onda kada sam ostao s jednim trenerom jer u takvim okolnostima nisam imao izgleda da napredujem. Ovo je samo sljedeći korak koji se dogodio, a sada će bez trenera to biti puno teže. Sigurno da me neki vrhunski rezultat može vratiti u ekipu, no to će sada biti znatno teže nego prije.

>> Pogledajte tko su najbolje plaćeni hrvatski sportaši

Komentara 75

Avatar mr.sc.Vaso
mr.sc.Vaso
09:46 26.10.2018.

Možda da se primiš nekog posla?

DU
Deleted user
11:41 26.10.2018.

Nego, a tko u reprezentaciji ima nekakve rezultate?

VJ
vjekoslavkatalina
09:03 26.10.2018.

eh eh..nema se vise love koju su donosili kostelici..a ekipa iz skijaskog saveza na celu sa pavlekom navlika na lovicu od sponzora,drzave..koji su s elijepili dok su kostelici skijali..sad uhvati sto mo's a tu su skijasi kao sitnozubi visak

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije