Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport Nogomet

Povjerenik za suđenje podnio ostavku, suci će se određivati ždrijebom

IO je donio odluku da će se do završetka tekućeg prvenstva suci za utakmice Prve i Druge HNL određivati ždrijebom.
27. siječnja 2017. u 18:39 2 komentara 515 prikaza
hajduk - Dinamo
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza na današnjoj je sjednici prihvatio ostavke povjerenika za suđenje Prve lige Dušana Kukića i Druge lige Ivana Košutića.

Stranica HNS-a navodi da je Kukića i Košutića "atmosfera linča" navela da daju mandate na raspolaganje. Napominje se i da "klubovi (treneri, igrači, dužnosnici), kojima asistiraju neki neobjektivni mediji, trebaju prestati raditi pritisak na suce i sudačku organizaciju u cjelini i ne trebaju tražiti opravdanje za eventualne neuspjehe u navodnim sudačkim greškama".

Do kraja prvenstva dužnost povjerenika za suđenje Prve HNL obavljat će dopredsjednik HNS-a Ante Kulušić, koji, dok obavlja tu dužnost, neće sudjelovati u odlukama Izvršnog odbora. Za isto razdoblje za povjerenika za suđenje Druge HNL imenovan je Igor Pristovnik, međunarodni sudački kontrolor. 

Osim toga, IO je donio odluku da će se do završetka tekućeg prvenstva suci za utakmice Prve i Druge HNL određivati ždrijebom.

>> Kukić: Ne vidim zašto bih trebao dati ostavku

popularna emisija
RTL Direkt idućih se tjedana neće emitirati: Mojmira Pastorčić u odjavi posljednje emisije otkrila razlog
Auro Domus
KRIPTO-BUDUĆNOST
5 predikcija koje se očekuju na tržištu kriptovaluta u 2021. godini
  • magnum2013:

    Ovo oko sudaca u Hrvatskoj možemo nazvati histerijom suđenja. Nikome ništa nevalja, svi se bune, a nitko nije u stanju sagledati kakovi su uvjeti u klubovima. Ja mislim da bi bilo najbolje da se odrede tri člana za delegiranje sudaca ... prikaži još! i to po kljuću da iz Hajduka, Rijeke i Osjeka bude po jedan član, budući da iz tih klubova dolaze najčešće primjedbe. Ovdje također moramo spomenuti neprofesionalni doprinos tiska. Tome neizostavno moramo dodati još i HRT koji svojom emisijom Stadion uz doprinos Beusana i Jeličića itekako nastoji omalovažiti doprinos pojedinaca ili kluba, a to je Dinamo. Sada nam dolaze još i iz redova vladajućih, gdje je politika preuzela i tu ulogu, a koji nam dolaze sa juga zemlje doprinos histeriji u obliku zakona koji eliminiraju njihove neistomišljenike. Nogomet nam je jad i bijeda, a nitko se ne zauzima da se nešto promjeni i poboljša. Jedini cilj je da se eliminira Dinamo ili pojedinci oko kluba što smatraju da je konačno i najefikasnije rješenje svih problema. Ja vas uvjeravam da nitko nije toliko močan da naudi Dinamu jer u njemu postoji škola nogometa i odgoja mladih igrača, a što je temelj za budućnost. Svake godine klub kasira i ogromna sredstva kroz ligu prvaka, a to isto nekome smeta. Prema tome živite nam vječno i gledajte nam u leđa još daljnjih deset godina. Hvala

  • miroslav.bilic:

    Svi znamo kako (i kakvi) suci sude u HNL-u. Ne smiju se zamjeriti najuticajnijima. Izvlačenje iz šešira neće ništa promijeniti. Nedorasli suci upropaštavat će još više utakmica, a "ONI NEDODIRLJIVI" imati će dodatni alibi.