Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJEDNICA IO HNS-A

Povjerenik za suđenje podnio ostavku, suci će se određivati ždrijebom

hajduk - Dinamo
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/5
27.01.2017.
u 18:39

IO je donio odluku da će se do završetka tekućeg prvenstva suci za utakmice Prve i Druge HNL određivati ždrijebom.

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza na današnjoj je sjednici prihvatio ostavke povjerenika za suđenje Prve lige Dušana Kukića i Druge lige Ivana Košutića.

Stranica HNS-a navodi da je Kukića i Košutića "atmosfera linča" navela da daju mandate na raspolaganje. Napominje se i da "klubovi (treneri, igrači, dužnosnici), kojima asistiraju neki neobjektivni mediji, trebaju prestati raditi pritisak na suce i sudačku organizaciju u cjelini i ne trebaju tražiti opravdanje za eventualne neuspjehe u navodnim sudačkim greškama".

Do kraja prvenstva dužnost povjerenika za suđenje Prve HNL obavljat će dopredsjednik HNS-a Ante Kulušić, koji, dok obavlja tu dužnost, neće sudjelovati u odlukama Izvršnog odbora. Za isto razdoblje za povjerenika za suđenje Druge HNL imenovan je Igor Pristovnik, međunarodni sudački kontrolor. 

Osim toga, IO je donio odluku da će se do završetka tekućeg prvenstva suci za utakmice Prve i Druge HNL određivati ždrijebom.

>> Kukić: Ne vidim zašto bih trebao dati ostavku

Komentara 2

MA
magnum2013
12:03 28.01.2017.

Ovo oko sudaca u Hrvatskoj možemo nazvati histerijom suđenja. Nikome ništa nevalja, svi se bune, a nitko nije u stanju sagledati kakovi su uvjeti u klubovima. Ja mislim da bi bilo najbolje da se odrede tri člana za delegiranje sudaca i to po kljuću da iz Hajduka, Rijeke i Osjeka bude po jedan član, budući da iz tih klubova dolaze najčešće primjedbe. Ovdje također moramo spomenuti neprofesionalni doprinos tiska. Tome neizostavno moramo dodati još i HRT koji svojom emisijom Stadion uz doprinos Beusana i Jeličića itekako nastoji omalovažiti doprinos pojedinaca ili kluba, a to je Dinamo. Sada nam dolaze još i iz redova vladajućih, gdje je politika preuzela i tu ulogu, a koji nam dolaze sa juga zemlje doprinos histeriji u obliku zakona koji eliminiraju njihove neistomišljenike. Nogomet nam je jad i bijeda, a nitko se ne zauzima da se nešto promjeni i poboljša. Jedini cilj je da se eliminira Dinamo ili pojedinci oko kluba što smatraju da je konačno i najefikasnije rješenje svih problema. Ja vas uvjeravam da nitko nije toliko močan da naudi Dinamu jer u njemu postoji škola nogometa i odgoja mladih igrača, a što je temelj za budućnost. Svake godine klub kasira i ogromna sredstva kroz ligu prvaka, a to isto nekome smeta. Prema tome živite nam vječno i gledajte nam u leđa još daljnjih deset godina. Hvala

MB
miroslav.bilic
12:20 28.01.2017.

Svi znamo kako (i kakvi) suci sude u HNL-u. Ne smiju se zamjeriti najuticajnijima. Izvlačenje iz šešira neće ništa promijeniti. Nedorasli suci upropaštavat će još više utakmica, a "ONI NEDODIRLJIVI" imati će dodatni alibi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije