Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osmina finala

Kraj Dinamove europske čarolije! Benfica u produžetku slomila plave

Kraj Dinamove europske čarolije! Benfica u produžetku slomila plave
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
14.03.2019. u 23:37

Dinamo je svoju europsku priču završio u Lisabonu. U uzvratnoj utakmici osmine finala Europske lige plavi su u produžetku izgubili od Benfice s 0:3.

Portugalska momčad je u 90 minuta stigla prednost hrvatskog prvaka (0:1), u 71. minuti zabio je Jonas. Benfica je prolaz potvrdila u 94. minuti sjajnim pogotkom Ferra.

>> Pogledajte galeriju s utakmice Benfica - Dinamo

Benfica - Dinamo
1/18

Dvije minute kasnije Dinamo je imao odličnu priliku za pogodak. Oršić je s lijeve strane ubacio na peterac, a Gojak s dva metra nije uspio loptu skrenuti u mrežu.

U 104. minuti Stojanović je u samo nekoliko sekundi dobio dva žuta kartona, te je morao ranije otići pod tuš. Dinamo do kraja igra s igračem manje.

U posljednjoj minuti prvog produžetka Grimaldo je sjajnim pogotkom zabio za 3:0. I Atiemwen je u 111. minuti mogao zabiti gol, ali je njegov pokušaj otišao kraj vratnice.

Dinamo je na uzvrat protiv Benfice stigao s prednošću od 1:0. Benficin trener Bruno Lage iznenadio je početnim sastavom jer je izostavio dva najbolja igrača Jonasa i Joao Felixa. Trener plavih Nenad Bjelica odlučio se za iste igrače koje je najavio uoči dvoboja.

Dinamo je u prvom dijelu igrao dobro, a Benfica nije imala ideju. Tek u završnici prvog poluvremena domaća je momčad zaprijetila te izvela nekoliko opasnih napada.

>> Prekrasna djevojka Dinamova napadača očarala sve na stadionu

Benfica - Dinamo
1/5

Plavi su se sjajno branili. Momčad Nenada Bjelice u prvih 45 minuta nije uputila niti jedan udarac na Benficina vrata. Igrači domaće momčadi pucali su pet puta, a dva udarca su išla u okvir, Livaković je oba puta bio uspješniji.

U 22. minuti dogodila se sporna situacija u šesnaestercu Benfice, kada je Petković u dvoboju s braničem domaće momčadi.

Njemački sudac Deniz Aytekin dosudio je prekršaj u napadu, iako se stekao dojam da je prekršaj bio na Dinamovom napadaču. Plavi su u toj situaciji oštećeni! 

Benfica je i u nastavku krenula silovito, ali su plavi prvi zaprijetili. U 51. minuti Dinamo je uputio prvi udarac na Benficina vrata. Olmo je sjajno pucao s vrha šesnaesterca, ali vratar domaće momčadi odlično obranio. 

>> Pogledajte galeriju: Dinamovi navijači u Lisabonu

Benfica - Dinamo
1/12

Benficin trener napravio je sve tri izmjene početkom nastavka i pogodio. Benfica je neprestano pritiskala obranu plavih koja je popustila u 71. minuti. Jonas je zabio za vodstvo portugalske momčadi. Domaćin je i dalje pritiskao, ali je Dinamova obrana izdržala. Susret je otišao u produžetke.

U nastavku su Ferro (94.) i Grimaldo (105.) zabili za Benficu. Utakmica je ipak u dodatnih 30 minuta mogla biti zanimljivija da je Gojak s dva metra pogodio Benficinu mrežu, a drugom produžetku stopostotnu priliku promašio je Atiemwen. 

Utakmicu na Luzu pratilo je 47.808 gledatelja i 1.500 Dinamovih navijača.

Komentara 116

ST
stefj
23:09 14.03.2019.

Ovog Gojaka u drugu momčad i prodati. Pa ovo je strašno...

UV
Uvjekprotiv
23:07 14.03.2019.

Ovaj Gojak je teška bukva

ST
stefj
21:41 14.03.2019.

Sada postaje gadno, a onog Gojaka treba što prije van. Pa opasniji je za naš gol nego bilo koji napadač Benfice...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije