Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKA LIGA

Pogodak Jelavića, Lille 0:1 pretvorio u 5:1

Nikica Jelavić
Reuters
01.10.2009.
u 23:42

Novopečeni hrvatski nogometni reprezentativac Nikica Jelavić odlično je odigrao još jednu utakmicu u dresu svog kluba, bečkog Rapida, u Europa ligi.

Rapid je remizirao na Celtic Parku s domaćim Glasgowom 1-1 u dvoboju drugog kola C skupine, a hrvatski je 24-godišnji centarfor zabio prvi gol već u trećoj minuti. Nakon pogreške domaće obrane uzeo je loptu i sjurio se prema 16-ercu po desnoj strani. Iskosa je lijepim prizemnim udarcem, s 13-14 metara udaljenosti, probio Artura Boruca.

Bio je to njegov drugi gol u natjecanju po skupinama nakon što je u prvom kolu zabio HSV-u pri 3-0 domaćoj pobjedi Bečana. U kvalifikacijama za Europa ligu briljirao je pak s pet golova i trima asistecnijama u šest upisanih nastupa.

Domaći su izjednačili u 21. minuti golom Australca McDonalda. Bila je to kopija Jelavićeva gola. Sve je, od pogreške obrane do udarca i gola, bilo identično. Jelavić je igrao do kraja.

U drugoj utakmici C skupine HSV je na svom travnjaku pobijedio izraelski Hapoel iz Tel Aviva 4-2. Prvo je ime dvoboja bio švedski centarfor domaćih Marcus Berg koji je zabio dva lijepa gola (prva dva na utakmici) te izborio penal koji je Ze Roberto u 67. minuti promašio pri 3-2 vodstvu domaćih. Zbog prekršaja nad Bergom crveni je karton zaradio branič gostiju Badir.

Ze Roberto se iskupio pogodivši za konačnih 4-2 u 78. minuti, nakon što ga je dubinski, iza leđa gostujuće obrane, lijepo proigrao Mladen Petrić, hrvatski reprezentativac koji je igrao do 84. minute.

U dvobojima skupine B Valencia je na Mestalli svladala Genou 3-2, dok je francuski Lille upisao najuvjerljiviju pobjedu kola svladavši u Pragu Slaviju 5-1. Gosti su svih pet golova zabili u drugom dijelu, nakon što su domaći prvu dionicu dobili 1-0. Od 71. do 90. minute zabili su Francuzi četiri gola, od 85. do 90. tri.

Europa liga, 2. kolo:

Skupina B:

Slavia Prag – Lille 1-5 (Belaid 6-11m / Vomačka 47-ag, Frau 71, Gervinho 85, 90, Souquet 88)
Valencia – Genoa 3-2 (Silva 52, Žigić 56, Villa 82-11m / Floccari 43, Kharja 64-11m)

Redoslijed: 1. Lille 4, 2. Valencia 4, 3. Genoa 3, 4. Slavia Prag 0

Skupina C:

HSV – Hapoel TA 4-2 (Berg 5, 12, Elia 40, Ze Roberto 78 / Schechter 37, Yeboah 62)
Celtic – Rapid Beč 1-1 (McDonald 21 / Jelavić 3)

Redoslijed: 1. Rapid Beč 4, 2. HSV 3, 3. Hapoel TA 3, 4. Celtic 1

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije