Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport EUROPSKO RUKOMETNO LUDILO . . .

Podrška sportu i sportašima kao dio poslovne filozofije

Hrvatska elektroprivreda iz godine u godinu doprinosi uspješnosti hrvatskih sportaša, ali i potiče sve ostale na bavljenje sportom
23. siječnja 2020. u 11:19 2730 prikaza
Zaposlenici HEP-a na Advent Run utrci u Zagrebu
Foto: HEP

Hrvatska rukometna reprezentacija svojim je besprijekornim nastupom na Europskom prvenstvu još jednom pokazala zašto je sport najveći promotor Hrvatske u svijetu. Na visini zadatka bili su i hrvatski navijači koji su kao jedan bodrili našu ekipu na svakom koraku puta u polufinale. Veliku podršku našim rukometašima pruža i nacionalna kompanija Hrvatska elektroprivreda, koja je već dugi niz godina sponzor hrvatske rukometne reprezentacije i hrvatskog rukometnog saveza. Hrvatska elektroprivreda iz godine u godinu podupire brojne sportske projekte i reprezentacije sa željom da doprinese uspješnosti i izvrsnosti hrvatskog sporta i sportaša, ali i potakne sve ostale na bavljenje sportskim aktivnostima. Kompanija se osobito ponosi svojim djelatnicima koji su postigli izvrsne rezultate. Zdravko Jadrijev iz Elektrodalmacije Split jedan je od najpoznatijih hrvatskih ultramaratonaca, a Ivan Stanić iz termoelektrane Plomin sudionik je šest najvećih svjetskih maratona. Mladen Gaćeša iz HEP Proizvodnje, biciklistički je maratonac koji je sa svojim biciklom posjetio olimpijske gradove Peking, Soči i London, dok je Renata Novosel iz HEP Elektre, najbolja atletska veteranka Hrvatske koja je osvojila više medalja na međunarodnim natjecanjima.

Stvaranje i aktivnosti HEP Running Teama

Jakov Bočina i Zdravko Jadrijev, zaposlenici HEP ODS-a Elektrodalmacije Split, došli su 2016. godine na ideju da oforme trkački tim (udrugu) koji bi na B2B utrkama predstavljao tvrtku u kojoj su zaposleni, ali i cijelu HEP Grupu. Iznenađeni uspjehom i pozitivnom energijom, dobili su dodatni motiv da nastupe i na drugim B2B RUN utrkama. Danas je tim sastavljen od trkača iz cijelog HEP-a, međusobno su povezani, izmjenjuju informacije, druže se i pripremaju za utrke. Odlasci na B2B utrke predstavljaju svojevrsni team building na kojima se pune baterije i snaži motivacija za još bolje rezultate u svakodnevnom poslu i sportu.

No iako je sport i poticanje sportskih vrijednosti važan dio poslovne kulture Hrvatske elektroprivrede, kompanija se u svojim aktivnostima vezanim za društveno odgovorno poslovanje pokriva cijeli spektar djelatnosti, od očuvanja hrvatske kulture i baštine, poticanje obrazovanja, ali i na podizanje kvalitete života u zajednici.

Obrazovanje, kultura i društveno korisni projekti

Gotovo puno jedno desetljeće HEP kroz program „Svjetlo na zajedničkom putu“ podupire djelovanje udruga, ustanova i organizacija civilnog društva, ukupno njih više od 2.000. Samo u 2019. godini omogućena su donacijska sredstva za realizaciju 178 projekata, od kojih je više od pola humanitarnog karaktera i namijenjena mladima.

Kao baštinik izuma Nikole Tesle, Hrvatska elektroprivreda snažno podupire promociju ostavštine našeg velikog znanstvenika, kako kroz multimedijalnu izložbu „Nikola Tesla - Mind from the Future“, tako i poticanjem izvrsnosti mladih u STEM području. Već 25 godina HEP dodjelom nagrade „Imam žicu!“, koju je do danas primilo 787 učenika, prepoznaje i nagrađuje najbolje osnovnoškolce i srednjoškolce na državnim natjecanjima u matematici, fizici i elektrotehnici. HEP je 2015. godine pokrenuo nacionalnu akciju „Za naše male genijalce“, kroz koju u šest ciklusa donacija do danas donirao ukupno 350 novih računala za 103 osnovne škole diljem Hrvatske. Kroz projekt ZelEn, HEP poboljšava energetsku učinkovitost i kvalitetu boravka djece u vrtićima i školama. Također, HEP je u posljednjih desetak godina stipendirao više od stotinu redovnih studenata i učenika srednjih škola, najčešće tehničkog usmjerenja.

Sadržaj je omogućio HEP – ponosni sponzor hrvatske rukometne reprezentacije

Petra Dugandžić
detalji privukli pažnju
Petra Dugandžić prodaje svoj luksuzni stan u Zagrebu, a ovu prostoriju priželjkuju brojne Hrvatice
Bruketa&Žinić&Grey
Bruketa&Žinić&Grey
Ideje koje donose rezultate