Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
optužbe padaju

Pobuna na Rujevici! Rijeka zbog debakla u HNL-u kažnjava igrače, oni se žalili sindikatu

Rijeka i Dinamo sastali se u 17. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/2
24.11.2022.
u 17:48

- HNK Rijeka je jedan od najvećih nogometnih klubova u Hrvatskoj i iskreno se nadamo da će postupati sukladno pravilima, propisima i svojoj tradiciji - stoji u priopćenju

Nogometaši HNK Rijeke ovih dana nemaju mirnu zimsku stanku domaće nogometne lige, iako im je vjerojatno najviše trebala. Momčad koja se iz godine u godinu borila u Europi te bila u vrhu HNL-a, ove sezone je neprepoznatljiva. 

Tome u prilog govori i podatak da su u 17 odigranih utakmica utržili svega 15 bodova čime su se jedva odljepili od začelja te na polusezoni drže osmo mjesto. 

No, čini se kako Uprava kluba s Kvarnera stanku koristi kako bi kaznila igrače, zbog čega je priopćenjem, koje prenosimo u cijelosti, reagirala i udruga Nogometni sindikat:

13.11.2022., stadion HNK Rijeka, Rijeka - SuperSport HNL, 17. kolo, HNK Rijeka - GNK Dinamo. Navijaci Rijeke, Armada s porukom igracima. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

"Zbog sve većeg broj poziva od strane igrača HNK Rijeka, izražavamo zabrinutost zbog pokušaja uvođenja prakse koja se davno prestala koristiti u hrvatskom nogometu. Stav HUNS-a po pitanju kažnjavanja igrača zbog loše izvedbe je jasan. Ustaljena praksa FIFA-ine Komore za rješavanje sporova DRC-a i CAS-a je takva da nema kažnjavanja igrača zbog tzv. subjektivnog kriterija, a to je loša izvedba.

HNK Rijeka je jedan od najvećih nogometnih klubova u Hrvatskoj i iskreno se nadamo da će postupati sukladno pravilima, propisima i svojoj tradiciji te da neće svjesno kršiti odredbe pravilnika i postupati protivno odlukama FIFA DRC-a i CAS-a. Naglašavamo kako HUNS stoji na raspolaganju svim svojim članovima s pravnim savjetima i pomoći", napisali su u priopćenju.

Standings provided by Sofascore
 
Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
20:55 24.11.2022.

Igrači nisu krivci. Uprava jest.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije