Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamo

Plavima su lokosi zbog Varaždina važniji od Cityja

27.09.2019.
u 07:30

Nenad Bjelica s pravom je igračima već u Varaždinu poručio da odnos prema igri kojim su se ondje predstavili neće trpjeti. U kup-susretu u Karlovcu izveo je gotovo udarnu postavu, a neke igrače ostavio je da marljivo treniraju u Zagrebu

U sjeni grandiozne pobjede nad Atalantom ostale su zadnje tri utakmice Dinama u domaćoj ligi.

Plavi su, bez obzira na to što su bili bolji, na Poljudu pobijeđeni s 1:0, potom su u Maksimiru s puno muke svladali Istru s 1:0, a u Varaždinu ponovo su bili neuspješni kao u Splitu.

1/22

Na dva zadnja gostovanja plavi su dvaput poraženi i sad imaju tri boda manje od vodećeg Hajduka. Doduše, imaju i utakmicu manje (s Rijekom), ali dva poraza donose imperativ da s novoga gostovanja moraju donijeti bodove jer bi novi neuspjeh upalio bar mali alarm.

Ako im se “gadi” HNL...

Nenad Bjelica s pravom je igračima već u Varaždinu poručio da odnos prema igri kojim su se ondje predstavili neće trpjeti. U kup-susretu u Karlovcu izveo je gotovo udarnu postavu, a neke igrače ostavio je da marljivo treniraju u Zagrebu.

Stoga će danas u 18 sati biti zanimljivo vidjeti koji će sastav istrčati. Očekuje se da će Bjelica dosta kombinirati jer je u Karlovcu igrala gotovo najjača postava.

Bjelica je tako planirao jer nije želio da igrači prije utakmice s Manchester Cityjem budu dulje izvan ritma. To znači da neće baš svi najbolji igrati danas protiv Lokomotive, barem ne od početka.

No, kako Bjelica u Varaždinu nije bio zadovoljan igrom nekih igrača, vidjet ćemo jesu li se nakon toga radom na treninzima nametnuli treneru i dobili oprost te se izborili za povratak na travnjak. Valjda im se više ne “gadi” HNL, kako je to Bjelica kazao u Varaždinu.

Hajrović je ondje igrao loše iako mu se htijenje ne može poreći, Gavranović opet nije uspio zabiti, Gojak je izgledao kao da je “desetka”, a trebao je biti zadnji vezni u paru s Majerom, Moubandje je kao lijevi bek stalno ulazio u sredinu i, ako se dobro sjećamo, kao ofenzivni bek imao je jedan ubačaj.

– Da sam mogao, promijenio bih bar pet igrača – kazao je Bjelica o igri svoje momčadi u Varaždinu, a trener će dobro odvagnuti kome danas dati priliku, kako izbalansirati momčad.

– Ako se nekima “gadi” igrati u HNL-u, neće uopće ni igrati. Imamo dosta igrača, imamo igrače iz druge momčadi – govorio je trener Dinama.

U Karlovcu je sve izgledalo odlično (pobjeda 7:0), nisu se plavi puno ni “potrošili” igrajući protiv četvrtoligaša, pa će Bjelica sigurno dio tih igrača koristiti i danas.

Koliko god nitko od plavih nije želio govoriti o Manchester Cityju i utakmici Lige prvaka sljedeći utorak na Etihadu, Bjelica mora malo razmišljati i o tom susretu da bi ondje izišao s najpripremljenijim igračima. No, zbog nenadanog bodovnog minusa iz zadnjih prvenstvenih utakmica, ne može si dopustiti još jedno posrtanje.

Čeka ih Sammir

Jer i Lokomotiva se uzdigla, u zadnjih pet utakmica postigla je tri pobjede i dvaput igrala neodlučeno, na travnjak se vratio Sammir koji će se željeti pokazati svom bivšem klubu.

Nedavno je postojala mogućnost da se vrati i u Dinamo, no to se nije dogodilo pa će sad zasigurno imati veliku želju pokazati plavima da je u Maksimiru bilo mjesta za njega.

Ni igrači Dinama s kojima smo razgovarali ovih dana nisu željeli ni riječ reći o Manchester Cityju iako im je sigurno teško iz glave izbaciti to veliko gostovanje na najvećoj nogometnoj sceni. Svi su govorili samo o utakmici s Lokomotivom, koliko god su plavi i prije razmišljali od utakmice do utakmice, ovaj put su izgleda svjesni da im je pravi kruh u hrvatskoj ligi.

– Svi mi želimo igrati u Ligi prvaka i to je doista predivno, nema igrača koji ne sanja o tome. No, mi u Ligi prvaka želimo igrati i sljedeće godine, a da bi se to dogodilo, moramo ponovno biti prvaci Hrvatske. I zato nam je sad u glavi samo Lokomotiva – kazao nam je Petar Stojanović, a slično nam je i nakon Karlovca kazao Nikola Moro.

Varaždinski poučak je valjda bio dovoljan svim igračima Dinama pa i onima koji su ondje igrali kao da im se “gadi” igrati u HNL-u, koji se vide samo u velikim utakmicama, a ne i u “malima”.

Moro je rekao da nema europskog i HNL-Dinama, da je svaka utakmica novo dokazivanje. Bjelica odlučuje kome će u igri protiv lokosa dati priliku za novo dokazivanje i dizanje ozračja uoči sraza s Man. Cityjem.

>>> Pogledajte vrijednost hrvatskih reprezentativaca

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar southman
southman
07:56 27.09.2019.

Protiv Lokosa može i sam Bjelica istrčati, pobjeda je ionako upisana i prije same utakmice !

Avatar rubinet
rubinet
10:48 27.09.2019.

Prije će Sava poteći uzvodno no što će Lokomotiva dobiti ovaj susret.

DA
DarthVader
13:12 27.09.2019.

Ovaj puta novinar ima pravo. Ovo je utakmica istine za Dinamo, Inace nista od naslov prvaka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije