Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PIKADO

Hrvatska sa 11 medalja među najuspješnijim nacijama

Pikado
Jurica Galoic/PIXSELL
14.06.2015.
u 15:15

Najljepša priča cjelokupnog turnira svakako su juniori. Ove godine su se po prvi put igrala službena natjecanja za juniorske reprezentacije, a naša je selekcija osvojila srebro na SP i broncu na EP.

Posljednjeg dana Svjetskog i Europskog prvenstva u pikadu koje je od 6. do 13. lipnja održano u Sportskoj dvorani Žatika u Poreču hrvatski pikadisti su osvojili još jednu medalju. Fantastični Luka Jovanović je postao juniorski viceprvak Europe nakon što je u finalu izgubio od Rusa Maksima Aldošina.
    
Tako se konačna brojka osvojenih medalja zaustavila na brojci 11, od čega je pet zlatnih, te po tri srebrne i brončane. To je Hrvatsku, zajedno s Njemačkom, Rusijom i Češkom, svrstalo među najuspješnije nacije na natjecanju u kojemu je u osam dana sudjelovalo oko 2.500 igrača.
    
Najuspješniji pojedinac turnira bio je kapetan naše reprezentacije, 35-godišnji Zagrepčanin Boris Krčmar koji je osvojio naslove svjetskog prvaka u pojedinačnoj konkurenciji i u parovima (s Ivicom Cavrićem), te europskog prvaka s reprezentacijom. Krčmar je time samo potvrdio status najboljeg svjetskog igrača elektroničkog pikada.
    
Odmah do njega su još dvojica naših reprezentativaca. Zdravko Antunović iz Županje je uz titulu viceprvaka svijeta u pojedinačnoj konkurenciji i europskog prvaka s reprezentacijom, osvojio još zlato na EP u disciplini Triple Mix (s Alanom Ljubićem i Đurđicom Delić). Fantastičan je bio i Alan Ljubić, debitant u reprezentaciji koji se u Zagreb vraća sa čak tri euro zlata, s reprezentacijom, u parovima (s Matijom Gazibarom) te u Triple Mixu.
    
Najljepša priča cjelokupnog turnira svakako su juniori. Ove godine su se po prvi put igrala službena natjecanja za juniorske reprezentacije, a naša je selekcija osvojila srebro na SP i broncu na EP. Pri tome treba posebno istaknuti Luku Jovanovića iz Lovrana koji je uz veliki doprinos uspjesima reprezentacije u pojedinačnoj konkurenciji, osvojio titulu viceprvaka Europe te broncu na SP. Uz njega juniorsku reprezentaciju još su činili Josip Ljubas, Dominik Grbac, Josipa Spahija, Leonora Vilanci, Filip Ljubenko i Stjepan Kranjčina.

Jučer je objavljena i odluka Izvršnog odbora Europske pikado unije kako će se EP sljedeće godine opet održati u Poreču, i to od 28. svibnja do 3. lipnja 2016. godine.

Pregled hrvatskih medalja na SP i EP 2015 Poreč

SP pojedinačno seniori
ZLATO - Boris Krčmar
SREBRO - Zdravko Antunović

SP parovi seniori
ZLATO - Boris Krčmar i Ivica Cavrić

SP reprezentacije juniori
SREBRO - Hrvatska
Josip Ljubas, Luka Jovanović, Dominik Grbac, Josipa Spahija, Filip Ljubenko, Stjepan Kranjčina, Leonora Vilanci; VODITELJ: Krešo Kranjčina

SP pojedinačno juniori
BRONCA - Luka Jovanović

EP reprezentacije seniori
ZLATO - Hrvatska
Boris Krčmar, Zdravko Antunović, Vladimir Lešić, Alan Ljubić, Ivica Vuletić, Matija Gazibara; VODITELJ: Predrag Penić

EP parovi
ZLATO - Alan Ljubić i Matija Gazibara

EP Triple Mix
ZLATO - Đurđica Delić, Zdravko Antunović i Alan Ljubić

EP reprezentacije juniori
BRONCA - Hrvatska
Josip Ljubas, Luka Jovanović, Dominik Grbac, Josipa Spahija, Filip Ljubenko, Stjepan Kranjčina, Leonora Vilanci; VODITELJ: Krešo Kranjčina

EP pojedinačno juniori
SREBRO - Luka Jovanović

Eurokup seniori (klupsko prvenstvo Europe)
BRONCA - Posejdon 2 (Kaštel Kambelovac)
Vladimir Lešić, Ivan Bilela, Miro Buha, Hrvoje Mlakar, Josip Ljubas, Zdenko Smodlaka

Komentara 1

MD
matija_domitrovic
22:11 14.06.2015.

sram Vas može biti, prvo i osnovno niste niti ispratili informaciju pouzdano i do kraja, jer fali još jedna medalja... To je bronca (3. mjesto) na eurokupu 3 lige, osvojila je ekipa Coloseum!!!!! Znači niste se ni potrudili dobiti uopče informacije točne. 2. Usred pikada, koji je kada bi se malo zainteresirali, NAJTROFEJNIJI SPORT U HRVATSKOJ, KOJI JE U OVIH PAR DANA PRIVUKAO PREKO 3000 LJUDI U NAŠU ZEMLJU, JER SE ODRŽAVALO I EUROPSO I SVIJETSKO PRVENSTVO,KOJI JE ZASLUŽIO ORGANIZACIJU SP I EP KROZ PROŠLU A I NEKOLIKO SLJEDEČIH GODINA, NASPRAM CIJELE EUROPE, Vi niste u stanju prenjeti niti točne informacije,ali bitno je da se prenose kojekakva karate, vakebore, rolanje i kriket ''senzacije'' Sram Vas može bit, zajedno sa ostalim sveukupnim medijima (radio, tv, novine)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije