Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON OSAM GODINA

Petra Martić prošla u drugo kolo US Opena

Petra Martić
Foto: Reuters/Pixsell
26.08.2019.
u 19:48

Bio je ovo drugi međusobni susret Martić i Zidanšek i druga pobjeda naše igračice, a obje je ostvarila ove godine.

Trenutačno najbolje plasirana hrvatska tenisačica Petra Martić nakon osam godina uspjela je ostvariti pobjedu u glavnom ždrijebu posljednjeg "grand slam" turnira sezone US Opena u New Yorku, ona je u susretu 1. kola nadigrala Slovenku Tamaru Zidanšek sa 6-4, 4-6, 6-1 nakon nešto više od dva sata igre.

Bio je ovo drugi međusobni susret Martić i Zidanšek i druga pobjeda naše igračice, a obje je ostvarila ove godine.

Za osvajanje prvoga seta Martić je bio dovoljan jedan "break" kojega je ostvarila u devetoj igri, a do njega je stigla realiziravši svoju ukupno četvrtu priliku za oduzimanje servisa suparnici. Iako Zidanšek nije uspjela doći do prilike za "re-break", Martić je iskoristila tek četvrtu set-loptu prilikom servisa za prvi set.

I drugi set je Martić odlično otvorila, oduzela servis Zidanšek u prvoj igri, a zatim u drugoj i spasila prvu "break-loptu" slovenske igračice. Po Martić je sve teklo glatko do rezultata 4-2 u drugoj dionici kod kojega je propustila dvije "break-lopte" za vodstvo od 5-2. Nakon toga je po prvi put izgubila servis čime je Zidanšek poravnala na 4-4, da bi kod 4-5 još jednom pokleknula na svom početnom udarcu te je dvoboj otišao u treći set.

Nakon što je uzela dužu stanku između drugog i trećeg seta, Martić je dominirala odlučujućom dionicom, povela sa 4-0 i imala dvije "break-lopte" za 5-0, a njihovo neiskorištavanje ju nije poremetilo jer je uspjela osvojiti posljednja dva gema u meču.

Martić će u 2. kolu igrati protiv Rumunjke Ane Bogdan koja je u 1. kolu bila uvjerljiva protiv Britanke Harriet Dart sa 6-3, 6-1.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije