Naslovnica Sport Ostali sportovi

Peta PRESS Fiumanka krenula iz riječke luke

U 11 sati startala je 5. PRESS Fiumanka, 12 posada u borbi je za najvještije i najbrže kormilare
10. lipnja 2011. u 13:33 0 komentara 1 prikaza
fiumanka
Foto: nnn

Peta PRESS regata Fiumanka startala je iz riječke luke. Novinarke i novinari dvanaest redakcija iz Slovenije, Mađarske, Srbije i Hrvatske bori se dva dana za laskavu titulu najbolje posade među sedmom silom. No PRESS Fiumanka, regata koja se u organizaciji jedriličarskog kluba Maxi i agencije Drugo mjesto, održava uz Dan Grada Rijeke i blagdan njena zaštitnika svetog Vida tek je uvod u praznik pod jedrima - veliku Fiumanku, regatu koja će u subotu u zaljevu pred gradom okupiti više od 200 brodova.

Osim PRESS Fiumane, u petak se održava i Fiumanka koja jedri za humanitarni cilj. Strast prema jedrenju obuzela je novinare koji su prve jedriličarske korake napravili upravo na Fiumanki, a neki su od njih u proteklih pet godina stasali u iskuse morske vukove. Za titulu najboljeg ove se godine bore: Index.hr, HRT, Nova, RTL, TV Kopar, MTV, BTP iz Vojvodine, Vjesnik, Večernji list, Novi list, Hrvatski radio i Radio Rijeka, Totalni FM.

Kako ne bi bilo boljih i lošijih brodova, bržih ili lakših te kako bi utakmica među redakcijama bila pravedna, svi jedre na ACI-jevim ONE Design Jeanoima 35. Za one koji nisu bili te sreće da iskušaju jedrenje i zaljube se u vjetar, jedra i konope, organizatori su u suradnji s tvrtkom Ventex kreirali virtualnu regatu - Virtualna Fiumanka.

Nakon što se danas poslijepodne zbroje rezultati dva plova PRESS Fiumanke nedoumice oko toga tko među novinarima najbolje jedri još uvijek neće biti riješene. Ove se godine, nadaju se novinari koji su se sinoć okupili na riječkoj rivi, pobjednici neće samoproglašavati nakon prvog dana. Naime, čeka ih još subotnja ruta koja starta u 11 sati na ruti Rijeka - Omišalj - Rijeka za sportske krstaše, tj, na ruti Rijeka - Žurkovo - Rijeka za obiteljske krstaše. Najkraću rutu jedrit će barke tradicionalne gradnje. Njima je, ističu organizatori, ionako cilj nastupiti i pokazati raskoš baštine, a ne postići brzinu i boriti se s vjetrom.

Proglašenje će, nakon zbrajanja rezultata, tradicionalno biti na Gatu Karoline Riječke.

Za ljubitelje jedrenja i one koji su moru skloni zanimljivo je da Fiumanku prati Sajam jedrenja. Ovakva popratna manifestacija novost je koja je organizirana s Riječkim sajmom na Rivi Boduli, a na njemu se mogu susresti svi čija je ponuda vezana uz opremu za more i jedrenje. Ulaz za posjetitelje, baš kao i sama regata je - besplatan.

PROGRAM FIUMANKE 2011.

9. lipnja

10:00 Rijeka: početak rada regatnog ureda Fiumanke (u prostorima Terminala)

12:00 - 20:00 Rijeka: Sajam jedrenja (Riva Boduli)

12:00 Zadar: start 2. Liburnijske regate (navigacija Zadar - Rijeka)

 

10. lipnja, Rijeka

10:00 – 24:00 Sajam jedrenja (Riva Boduli)

11:00 start 5. PRESS Fiumanke, start 2. Rotary Fiumanke

20:00 start 2. Virtual Fiumanke (Terminal Club)

21:00 Glazbeni program: Aurora, Psihomodo Pop (Gat Karoline Riječke)

22:00 Fiumanka Nautical Party (Terminal Club)

 

11. lipnja, Rijeka

10:00 - 24:00 Sajam jedrenja (Riva Boduli)

11:00 12. Fiumanka, Rijeka - Omišalj - Rijeka

17:00 ograničeno vrijeme ulaska brodova u cilj

21:00 Proglašenje pobjednika (Terminal)

21:00 Glazbeni program: Koktelsi, Keops (Gat Karoline riječke)

22:00 Fiumanka Nautical Party (Terminal Club)

 

12. lipnja, Rijeka

10:00 - 16:00 Sajam jedrenja (Riva Boduli)

SPAR
Kako smanjiti unos šećera
Zašto osjećamo potrebu za slatkim i kako se oduprijeti tome?
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.