Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOPING

Pet sportaša uhićeno na Svjetskom prvenstvu u nordijskim disciplinama

doping
Foto: Michael Kappeler/DPA/Pixsell
1/2
27.02.2019.
u 15:21

Ova uhićenja su kulminacija istrage koja je trajala nekoliko mjeseci, pod sumnjom na "prijevare u profesionalnom sportu" te na "primjenu zabranjenih sredstava i metoda u svrhu dopinga"

Austrijska policija uhitila je u srijedu pet sportaša iz Austrije, Kazahstana i Estonije, koji su sudjelovali na Svjetskom prvenstvu u nordijskim disciplinama u Seefeldu, u raciji provedenoj u sklopu borbe protiv dopinga. 

Akcija širih razmjera provedena je istodobno i na tlu Njemačke, gdje je cilj racije bila "kriminalna organizacija" osumnjičena da već godinama prakticira krvni doping, objavila je austrijska policija.

Ukupno je uhićeno devet osoba, a u policijskoj objavi se ističe kako je mozak organizacije bio neimenovani sportski liječnik.

Od uhićenih sportaša u Seefeldu dvije su osobe iz Austrije, dvije iz Estonije, a jedna iz Kazahstana. Kako je u srijedu u Seefeldu na rasporedu bila utrka skijaša trkača klasičnim načinom na 15 kilometara, vrlo lako se moglo detektirati o kojim se sportašima radi, jer četvorica sa startne liste nisu došli na start: Estonci Andreas Veerpalu i Karel Tammjarv, Austrijanac Max Hauke i Kazahstanac Aleksej Poltoranin

Još dvije neimenovane osobe uhićene su u Seefeldu, dok su dvije, među kojima je bio sportski liječnik, privedene u Njemačkoj.

Ova uhićenja su kulminacija istrage koja je trajala nekoliko mjeseci, pod sumnjom na "prijevare u profesionalnom sportu" te na "primjenu zabranjenih sredstava i metoda u svrhu dopinga".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije