Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATRENI U ŠOKU

Hrvatska bez Ivana Perišića minimalno do finala! Evo tko ga može zamijeniti

Euro 2020 - Group D - Croatia v Czech Republic
Foto: PETR DAVID JOSEK/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/8
27.06.2021.
u 08:19

Izbornik Zlatko Dalić ima nekoliko rješenja i to je dobro znati. Loše je što nijedno nije Ivan Perišić.

Ivan Perišić pozitivan je na koronavirus, određena mu je izolacija od deset dana i ne može igrati minimalno do finala. Stoga, izbornik Zlatko Dalić prisiljen je pronaći mu adekvatnu zamjenu, koje ima.

Naravno, učinak, značaj i sve što jedan od najboljih Vatrenih može napraviti teško je zamijeniti no ako nešto u svom "asortimanu" Dalić ima, to su onda lijeva krila, odnosno ofenzivci spremni zaigrati na lijevoj strani napadačke postave.

Euro 2020 - Group D - Croatia v Scotland Soccer Football - Euro 2020 - Group D - Croatia v Scotland - Hampden Park, Glasgow, Scotland, Britain - June 22, 2021 Croatia's Ivan Perisic celebrates scoring their third goal Pool via REUTERS/Paul Ellis PAUL ELLIS
Foto: PAUL ELLIS/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Ante Rebić već je igrao na toj poziciji i izbornik voli iskušavati mogućnosti s njim u prvih 11, ali nakon prve dvije utakmice, ispao je iz momčadi pa ostaje upitnik hoće li mu dati priliku još jednom, u tako važnoj utakmici.

Moguće da hoće jer drugi izbor jest Mislav Oršić, koji iza sebe ima fenomenalnu sezonu u dresu Dinama no nema iskustvo igranja na velikom turniru, kao ni u dresu Hrvatske općenito. Nije imao ni Joško Gvardiol pa se odlično snašao i njihov dvojica se pronalaze "bez gledanja" na terenu zahvaljujući zajedničkim igrama u Dinamu.

Kao treća opcija nameće se i Domagoj Bradarić. On je jako dobro odigrao na toj poziciji u pobjedi protiv Švicarske (2:1). Istina, to je bila prijateljska utakmica i slabiji protivnik no Španjolci, ali dobro je znati da postoji kao rješenje. Posebno jer su mu primarne zadaće defenzivne pa bi dodatno zatvorio Španjolce. Pitanje je samo koliko bi dao prema naprijed.

Svakako, na lijevoj bi strani mogli zaigrati Josip Brekalo i Luka Ivanušec, ali ostaje dojam da bi se izbornik ipak trebao okrenuti onom igraču kojem je to prirodna pozicija i koji, barem u teoriji, može na njoj dati najviše.

- Prema dostavljenim informacijama, nadležna epidemiološka služba procijenila je kako su mjere poštivane, te da, osim pozitivnog Ivana Perišića kojem je određena 10-dnevna izolacija, ostali igrači te članovi stožera i delegacije ne trebaju ići u samoizolaciju. Reprezentacija u nedjelju u 10:35 sati leti iz Pule u Kopenhagen, gdje ju u ponedjeljak u 18:00 sati čeka utakmica protiv Španjolske u osmini finala Europskog prvenstva - navode u HNS-u.

Komentara 124

Avatar ajeto
ajeto
08:38 27.06.2021.

Oršić treba igrati kao protiv Tottenhama.

OO
onaj_od_tamo
09:15 27.06.2021.

Pod hitno staviti Orsica!!! On ce sve rijesiti a igra sljepo sa drugim Dinamovcima. Perisicu brz oporavak - trebati cemo ga u finalu...

DU
Deleted user
08:28 27.06.2021.

Nista mu nece bit. Steta, al nema veze, proc cemo dalje i Perisic ce bit spreman za kraj. Drugi test bi pokazao da je negativan….al nije dozvoljeno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije