Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Košarkaš godine

Perasović: Kecman mi je pokvario najdražu sezonu u karijeri

Velimir Perasović
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
11.01.2014.
u 12:00

- Žorić je moja najveća pogreška i nikad više neću otpustiti igrača a da ga nisam pogledao.

Još nepobijeđenom madridskom Realu ove sezone u Španjolskoj nitko nije ravan, no prvi do nepobjedivih “rojalista” košarkaši su Valencije, a njih vodi Velimir Perasović (48). Stobrečaninova momčad ima samo dva poraza (12-2), a s predsezonskim utakmicama skor mu je 21-2.

U Ciboni bez plaće

Bez obzira na poteškoće s ozljedama vrlo važnih igrača (Lučić, Liščuk, Aguilar), Valencija igra odlično pa je Peras opet hvaljen trener.

– Ja, kao i svi treneri, ovisim o rezultatima. Sada je dobro, a već sutra može biti loše i svi smo mi zamjenjivi.

Valencija dobro gura i u Eurokupu i u prvom kolu drugog kruga visoko je pobijedila Oostende.

– Ako Unics u našoj skupini bude prvi, mi ćemo ići na Himki, no oni koji osvajaju uvijek imaju težak put. Da imam sve igrače na raspolaganju, nikoga se ne bih bojao, no neću plakati jer će ispasti da tražim alibi.

Čini se da mu Španjolska i trenerski najviše odgovara. Nakon 11 igračkih, ovo mu je šesta trenerska sezona na Iberskom poluotoku.

– Lijepo sam se ja osjećao i u Hrvatskoj. Lijepo mi je bilo one dvije trenerske godine u Ciboni između 2008. i 2010. Oko mene je bilo puno dragih ljudi, a i danas se sa smiješkom sjetim Mihovila Nakića Nika i Darka Marijanovića Cara. Nažalost, onu drugu sezonu nismo primili plaću cijelu sezonu pa su uvjeti za rad bili vrlo teški.

O tome je li Cibona i njemu još dužna ili se nagodio, nije htio govoriti, no zato je priznao da mu jedan prizor ni dandanas ne izlazi iz glave.

– S Cibonom sam osvojio tri trofeja i igrao dvaput u Top 16 Eurolige, no još uvijek se vrlo dobro sjećam onog pobjedničkog koša partizanovca Kecmana sa 25 metara u posljednjoj sekundi finala ABA lige.

Bojan je u modi

Takav poraz doživljava se jednom u karijeri.

– Sve se bojim da bi se meni mogao dogoditi opet. Ta mi je sezona bila možda i najdraža u trenerskoj karijeri. S mladom momčadi igrali smo jako dobro pa sam to ljeto imao puno ponuda.

Tada je za Cibonu je igrao igrač kojeg je proglasio najboljim košarkašem sezone.

– Bojan Bogdanović tada me kupio željom da na svakom treningu bude najbolji. Ima vrlo visok natjecateljski duh, a sada je igrač koji je u modi, on je zvijezda i to mi je jako drago.

Potom je uslijedilo, za trenera, neobično priznanje.

– Žorić je igrač koji je mene iznenadio i kod njega sam napravio najveću moguću pogrešku. Na početku svoje prve sezone u Ciboni imao sam šest centara i jednog sam se morao riješiti, a riješio sam se Žorića a da ga nisam ni vidio jer sam slušao druge. Više mi se to nikad neće dogoditi. Žorić je igrač iznimnog napretka, što govori i njegov ugovor s Fenerom.

Perasovićev izbor:

Bojan Bogdanović (Fenerbahçe) 10

Luka Žorić (Unicaja/Fenerbahçe) 7

Roko Leni Ukić (Panathinaikos) 5

Ante Tomić (Barcelona) 3

Dario Šarić (Cibona) 1

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije