Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Engleska

Pepe Reina najbolji vratar u povijesti Premier lige

Pepe Reina
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
14.09.2018.
u 09:44

Španjolski čuvar mreže branio je u Liverpoolu od 2005. do 2013., a kriterij po kome je izabran bio je najveći postotak utakmica bez primljenog gola

Ugledni nogometni magazin FourFourTwo izabrao je najboljeg vratara u povijesti engleske Premier lige. U oštroj konkurenciji bili su Petr Čech, Edwin van der Sar, Peter Schmeichel, David de Gea, Thibaut Courtois, ali naslov je odnio - Pepe Reina!

Španjolski čuvar mreže branio je u Liverpoolu od 2005. do 2013., a kriterij po kome je izabran bio je najveći postotak utakmica bez primljenog gola.

Vratari su trebali igrati najmanje 50 utakmica, a Pepe Reina tu nije imao problema, tijekom karijere Liverpoolovu mrežu je čuvao u 285 premijerligaških utakmica. Španjolac nije primio pogodak u čak 134 susreta (47.02 posto).

Na drugom je mjestu Petr Čech (45.68), a treći je Edwin van der Sar (42.17).

Pepe Reina (36) je nakon Liverpoola otišao u Napoli, a ovog je ljeta bez odštete prešao u Milan gdje je zamjena 19-godišnjem Gianluigiju Donnarummi.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar dkoor
dkoor
11:11 14.09.2018.

Bilo bi interesantno vidjeti koji je vratar ima najbolji ucinak s obzirom na broj upucenih udaraca u okvir gola.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije