Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRELJAŠTVO

Snježani Pejčić finale malokalibarske puške izmaklo "za dlaku"

Shooting - Women's 50m Rifle 3 Positions - Qualification
Ann Wang/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
31.07.2021.
u 10:10

Od ostalih hrvatskih predstavnika finale u istoj disciplini borit će se Petar Gorša

Hrvatska predstavnica u steljaštvu, Snježana Pejčić nije uspjela izboriti finale malokalibarske puške na 50 metara.

Pejčić je nakon kvalifikacija zauzela dobro 10. mjesto među 37 natjecateljica, no to nije bilo dovoljno.

U borbu za odličja prolazi 8 najboljih. 

 

Pejčić je pogodila 1.169 krugova i za ulazak u finale su joj nedostajala tri kruga. U klečećem stavu je pogodila 392, u ležećem 396, a u stojećem tek 381, što joj je oduzelo šansu za finale. Riječanka je u jednom trenutku kod ležećeg stava čak i vodila.

U finale se plasiralo prvih osam streljačica, a osma Norvežanka Jeanette Hegg Duestad je pogodila 171. Najbolja je u kvalifikacijama bila Ruskinja Julija Žikova s olimpijskim rekordom 1182 krugova.

Trener reprezentacije Siniša Vitez komentirao je nastup Pejčić:

"Snježana je u ovim uvjetima, kada je bilo dosta vjetra, čak bila i u vodstvu, ali jednostavno nije izdržala u stojećem stavu. Moje je mišljenje da je ona izvukla iz sebe maksimum. U klečećem i ležećem je bila među tri najbolje. Ona je imala veliku želju za finale ovdje i to je bio dodatan uteg na njenim leđima"

Pejčić nakon trostava nije bila dostupna za izjave.  

Podsjetimo, za Snježanu je ovo posebno težak turnir budući da je na samome početku doživjela šok. Njezinom treneru Seni Čusti pozlilo je po dolasku u Tokio te je odmah hospitaliziran u tokijskoj bolnici gdje se i dalje nalazi na intenzivnoj njezi.

Od ostalih hrvatskih predstavnika finale u istoj disciplini borit će se Petar Gorša. U četvrtak se od turnira oprostio i branitelj naslova iz Rija, Josip Glasnović koji je završio na 22. mjestu u kvalifikacijama u trapu.

>> Pogleajte doček Matee Jelić u Kninu:

Komentara 1

Avatar Največi hrvat u istoriji
Največi hrvat u istoriji
08:13 31.07.2021.

Bravo Snežana za rezultat koji razveseljava i veseli schengenske susjede.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije