Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjetsko prvenstvo

Paris osvojio zlato u superveleslalomu, dvojica Hrvata među 30

Dominik Paris
Foto: Reuters/Pixsell
06.02.2019.
u 15:38

Srebro su podijelili Francuz Johan Clarey i Austrijanac Vincent Kriechmayr

Talijan Dominik Paris osvojio je u srijedu naslov prvaka u superveleslalomu na Svjetskom prvenstvu u švedskom Areu. Hrvatski predstavnici Filip Zubčić i Natko Zrnčić Dim su zauzeli 29., odnosno 30. mjesto. 

Za 29-godišnjeg Parisa ovo je prvi naslov svjetskog prvaka do kojeg je stigao na zahtjevnoj stazi s vremenom 1:24.20 minute. 

Prije šest godina na SP u Schladmingu je osvojio srebro u spustu. Danas su srebro podijelili Francuz Johan Clarey i Austrijanac Vincent Kriechmayr čiji je zaostatak za Parisom iznosio devet stotinki. 

Zubčić, koji je imao startni broj 42., na prvom je prolazu zaostajao za talijanskim skijašem 68 stotinki, ali se do ciljne ravnine popeo na 2,08 stotinki minusa. Utrku je završio s vremenom 1:26.28.  

Zrnčić Dim je startao odmah iza njega, zauzeo je 30. mjesto s vremenom 1:26.37 i zaostatkom od 2,17 sekundi za pobjednikom.

O zahtjevnosti staze dosta govori činjenica da od sedamdeset natjecatelja danas utrku nije uspjelo završiti njih 19.  

Talijanima je ovo druga medalja na ovom svjetskom prvenstvu nakon što je jučer srebro u superveleslalomu osvojila Sophia Goggia. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije