Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ovaraju se vrata Gvardiolu

Ovo je novi igrač Dinama! Već je sletio u Zagreb

11.09.2020.
u 14:06

Sve je jasnije da će Benjamin Kuščević biti novi igrač Dinama. Naime, 24-godišnji stoper koji je dosad igrao u čileanskom lideru prvenstva Ciudad Catolici, prema informacijama iz Čilea, već je od srijede na putu u Zagreb, kamo je trebao sletjeti sinoć navečer. I na Instagramu je objavljena njegova fotografija s bliskim ljudima na odlasku iz Santiaga. Sve to govori da jako blizu transfer, a o tome govore riječi trenera dosadašnjeg Kuščevićeva kluba:

Trener se već oprostio

– Očito je da ćemo ostati bez njega, sretni smo zbog njega, to će puno značiti i svima nama, ali njegov odlazak sigurno ćemo osjetiti – kazao je trener Ariel Holan.

U svakom slučaju, jasno je da Kuščevića očekuju u Maksimiru, vidjet ćemo kakve će mjere morati proći zbog koronavirusa. U Čileu je bilo mnogo zaraženih, gotovo 430.000, u srijedu je zabilježeno oko 1500 novih slučajeva zaraze. Ulazak u Hrvatsku Kuščeviću nije problem jer uz čileansko ima i hrvatsko državljanstvo. K tome, u Dinamu sigurno znaju da je u posljednje vrijeme imao problema s gležnjem. Otkako je nastavljeno prvenstvo Čilea, zbog te ozljede nije igrao za svoju momčad, vodeću u tamošnjem prvenstvu.

U 2020. odigrao je devet utakmica za svoj klub, u nekima je bio i kapetan, u svim je susretima igrao po 90 minuta i jednom se upisao u strijelce. Uredno je dosad bio u startnoj momčadi i 80 puta za nju nastupio u dosadašnjem klubu.

Igrao je u mlađim kategorijama Catolice, a jednu je sezonu proveo u mladoj momčadi madridskog Reala za koju je odigrao pet utakmica. Igrao je za mlađe reprezentacije Čilea (U17), a ima i jedan nastup za A reprezentaciju. Doduše, u prijateljskoj utakmici protiv Hondurasa dobio je jednu jedinu minutu kod izbornika Reinalda Ruede, no može reći da je bio u društvu Alexisa Sancheza, Artura Vidala, Garyja Medela (kojeg je i zamijenio na kraju utakmice), no bilo je to u studenome 2018. godine.

Uz Kuščevićevo ime stoji da mu je menadžer Fernando Felicevich koji se brine o karijerama brojnih velikih čileanskih imena kao što su Alexis Sanchez, Pulgar iz Fiorentine, Aranguiz iz Bayera, Arturo Vidal, Gary Medel, a na svom popisu ima i bivše Dinamove igrače Juniora Fernandesa i Angela Henriqueza, a od igrača iz Čilea u Dinamu su još Bili Munoz, Morales i Carrasco.

Očito taj menadžer ima dobre uspomene na poslove s Dinamom kad je usmjerio i ovog svog štićenika u Maksimir. Zasad se ne zna koliko će Kuščević koštati plave. Pod ugovorom je s Universidad Catolicom do kraja 2021. godine, na Transfermarktu stoji da mu je vrijednost milijun eura. Prema nekim izvorima, Dinamo neće platiti toliku odštetu, ali prema drugima, morat će u Čile poslati dva pa čak i dva i pol milijuna eura.

Pokaže li se Kuščević zdravim i dobrim rješenjem, ni ta dva ili i više milijuna eura neće biti neki problem. To prije jer dolazak novog stopera još više otvara vrata Jošku Gvardiolu. Dinamov 18-godišnji stoper ima bogate ponude Leedsa i RB Leipziga, tih 20 i više milijuna eura plavi neće odbiti, pogotovu nakon ključne utakmice kvalifikacija za Ligu prvaka protiv Ferencvarosa, iako se mladom stoperu, čini se, nikamo ne žuri i nije baš lud za brzim odlaskom iz kluba s kojim je tek potpisao profesionalni ugovor i za koji je počeo sve više igrati. Gvardiol je prijeko potreban za susret u Budimpešti jer ondje neće biti Theophilea koji je u susretu s Clujem isključen i bit će na prinudnom odmoru te u Budimpeštu može samo kao turist.

Prate i druge igrače

K tome, tih 22 milijuna eura od Leedsa njemu ne znače puno, iako bi on dobio i veliku plaću u Engleskoj, ali riječ je o klubu koji se tek vratio u elitni engleski razred i što ako se u njemu ne zadrži? Tako da će tu još biti puno priče i nagađanja dok se neke stvari ne dovedu do kraja.

No, dovođenjem Kuščevića, bude li sve kako se očekuje, Dinamo bi se osigurao na stoperskoj poziciji, ima Theophilea, Dilavera, Šutala, trebao bi se uskoro nakon ozljede vratiti i Dino Perić koji je prije problema s koljenom kucao i na vrata reprezentacije. No, plavi i dalje sondiraju tržište, na radaru im je navodno igrač poljske Legije, 29-godišnji Francuz William Remy. Do kraja prijelaznog roka u listopadu ostalo je još puno vremena i sigurno će biti još puno priča o dolascima i odlascima.

Ključne riječi

Komentara 4

VL
vladek
08:35 12.09.2020.

pa koliko je visot taj a ima li 150 cm

GR
Grmeč
15:32 11.09.2020.

Kuščević je po prezimenau pravi Purger? Čak nam iz dijaspore kradu Dalmatince, od Viduke do KKuščevića, dokle?

HR
hrvat123
02:32 12.09.2020.

Jajduk vec pise zalbu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije