Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI NAPADAČ

Otkrivamo što Nikola Kalinić misli o incidentu u Rusiji i hoće li se ispričati!

Nikola Kalinić
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/4
26.08.2018.
u 08:00

Napadač Atletica prekrižio je igranje za reprezentaciju, saznajemo od njemu bliske osobe, smatrajući kako mu je u Rusiji nanesena nepravda

Htio to Dalić priznati ili ne, hrvatska nogometna reprezentacija doživjet će u prvim nastupima nakon Svjetskog prvenstva, protiv Portugala i Španjolske, ipak značajne promjene u strukturi momčadi. Odrednice koncepcije s kojom je Dalić pobrao globalnu slavu neće se mijenjati, ali kada na tri pozicije u momčadi ulazi novo ljudstvo, to ipak onda više nije ona ista slika reprezentacije koja je izazivala strahopoštovanje i kod najvećih svjetskih momčadi.

Prekinut će mirovanje

Prvi ozbiljan udarac koji će vatreni pretrpjeti je neigranje Dejana Lovrena, čije zdravstveno stanje Englezi nazivaju – misterijem. Dejan još od finala Svjetskog prvenstva nije odigrao niti minute zbog ozljede trbušnoga zida, a njegov trener Jürgen Klopp najavio je kako će ga u vatru eventualno poslati tek iza reprezentativne stanke.

Na Liverpoolovoj stranici tek stoji obavijest kako će Dejan tek sljedećeg tjedna prekinuti mirovanje i početi s vježbanjem. To prilično jasno nagovještava kako sjajni stoper nema namjeru putovati s reprezentacijom u Portugal, što Dalića ne dovodi u bezizlaznu situaciju, iako zna da s Lovrenom i bez njega to nije ista obrambena monolitnost.

>> Pogledajte Večernji pressing Igora Štimca i Davora Šukera

Budući da iz ruske avanture više nema ni Ćorluke, a Ćaleta-Car je proslijeđen mladoj vrsti, kao prvo rješenje za stopersku poziciju nameće se izvrsni srednji branič belgijskog prvaka Club Bruggea, 24-godišnji Požežanin Matej Mitrović. On Daliću nije nepoznanica jer mu je vrhunski odradio posao u dramatičnoj bitci u Kijevu, a i prije toga kod Čačića nikada u njegovim izvedbama nije registriran niti jedan simptom nesigurnosti ili impresioniranosti.

U prvih 11 na stoperskoj poziciji nedodirljiv ostaje Domagoj Vida, a kao alternativa poslužit će 24-godišnji Splićanin Antonio Milić, danas igrač Anderlechta. Upravo će se Mitrović i Milić, te Letica i Santini sudariti danas međusobno u velikom derbiju belgijske lige Club Brugge – Anderlecht (14.30). Sva četvorica nalaze se na Dalićevom popisu za Faro i Elche.

Ivan Strinić prepustit će svoju poziciju na lijevome braniču Josipu Pivariću ili Borni Barišiću, dok će Mandžin dvojnik postati Ivan Santini, s alternacijom u Marku Livaji. I to je, čini se, sva Dalićeva raznolikost na poziciji središnjega napadača, barem za neko sljedeće razdoblje.

Naime, ako ste očekivakli da bi u nekoj od sljedećih akcija reprezentaciji ponovno mogao biti priključen Nikola Kalinić, onda ćemo vas morati razočarati. Naime, od osobe bliske napadaču Atletica saznajemo kako Nikola u ovom trenutku niti ne pomišlja na ispriku Zlatku Daliću za nepodopštinu u Rusiji i kako je reprezentaciju za sada – prekrižio.

Sličan slučaj kao kod tenisača Mate Pavića, s tim da je sjajni splitski reket za polufinale Davisovoga kupa ipak zatomio svoj ego, izgladio stvari s izbornikom Krajanom i stavio se na raspolaganje reprezentaciji.

Kad bi se MM predomislio...

Na žalost, koliko god vjerovali u silinu i moć Ivana Santinija, odlazak Marija Mandžukića bit će najveći udarac vatrenima. Nije Mandžino naprasno i šokantno umirovljenje najbolje leglo ni vodstvu Hrvatskog nogometnog Saveza, koje se nada kako Marijevo povlačenje nije konačno, nego da bi moglo biti tek zamrzavanje statusa, kako bi se MM mogao ponovno staviti na raspolaganje izborniku bude li situacija s napadačima u odlučujućim utakmicama bezizlazna. No, to su u ovom trenutku daleki horizonti, navikavajmo se na Santinija i vjerujmo mu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije