Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIVATIZACIJA

Osijek će najkasnije do lipnja imati vlasnike

06.12.2008.
u 22:05

Osijek je i službeno krenuo putem Hajduka u privatizacijsku avanturu koja bi do ljeta trebala biti uspješno okončana. Prve dionice trebale bi biti upisane već u veljači, a preoblikovanje kluba iz udruge građana u sportsko dioničko društvo treba biti završeno najkasnije do lipnja iduće godine.

- Preoblikovanje će odraditi aktualni izvršni odbor u mandatu koji nam još traje i ne bude li opstrukcije svih onih struktura koje moraju dati svoj doprinos, privest ćemo ga uspješno kraju – kazao je predsjednik kluba Branimir Glavaš.

Glavaš je ponovio kako u budućoj vlasničkoj strukturi kluba neće sudjelovati u nikakvom obliku.

- Mogu na simboličan način pokazati trajnu vezu s klubom time što ću ću kupiti jednu dionicu. Ništa veliko, tek kao jedan čin veze s klubom i ubuduće.

Aktualni gradonačelnik Osijeka Gordan Matković, inače član Izvršnog odbora kluba, nije u gradu, a za primitak rješenja Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa kojim je označen početak pretvorbe doznao je tek u subotu poslijepodne i to od novinara.

- Klub će u procesu pretvorbe imati apsolutnu potporu Grada, koji mora biti unutra jako i ozbiljno – kazao je Matković, i te kako svjestan kako će posao oko preoblikovanja kluba zahtjevati nužan minumum zajedničke suradnje dvije žestoko suprotstavljene političke opcije, Glavaševa HDSSB-a koji vlada Gradskim vrtom i HSP-a koji je na čelu Grada.

- Svima nam je u interesu da se pretvorba uspješno okonča. Očekujem da ćemo svi uspjeti otkloniti stranačke nesuglasice, pokazati opći konsenzus i raditi najbolje za klub.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije