Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Besmislena rasprava

Organizatori Roland Garrosa tenisaču dijabetičaru ograničavaju uzimanje inzulina tijekom meča

French Tennis Open
Foto: MAYA VIDON-WHITE/NEWSCOM
1/7
06.06.2023.
u 12:55

"Rekli su da moram napustiti teren i da će se to računati kao pauza za toalet. Imam samo dvije pauze za toalet, a u meču od pet setova inzulin ponekad moram uzimati četiri ili pet puta", rekao je Alexander Zverev koji od treće godine boluje od dijabetesa tipa 1

Organizatori Roland Garrosa ne dozvoljavaju njemačkom tenisaču ruskog podrijetla Alexanderu Zverevu uzimanje inzulina na terenu. Tenisač boluje od dijabetesa tipa 1 te mu je redovno uzimanje inzulina nužno potrebno kako bi održao regularne razine šećera u krvi.

Problemi su za Zvereva krenuli u meču protiv Grigorija Dimitrova. Između gemova uzeo je injekciju inzulina, a suci su ga zaustavili kako i ustvrdivši da je takvo što zabranjeno raditi na terenu zamolili ga da napusti teren kako bi primio injekciju od strane liječnika. Tenisač je ustvrdio kako to sam radi cijeli život, no organizatori ostaju čvrsti u svojoj odluci.

GALERIJA Benzema zabio u oproštaju od Reala pa emotivno napustio teren

French Tennis Open
1/4

"Rekli su da moram napustiti teren i da će se to računati kao pauza za toalet. Imam samo dvije pauze za toalet, a u meču od pet setova inzulin ponekad moram uzimati četiri ili pet puta. To znači da se ne dozvoljava nešto što je neophodno za moje zdravlje", kazao je nakon meča.

"Nadzornik koji nije znao za ovo ušao je u prostoriju, uspaničio se i rekao: ‘Ne, ne, ne možete to. Doktor mora doći i ubrizgati injekciju‘. Rekao sam mu da imam dijabetes od svoje treće godine i da znam točno što radim. On je na to odgovorio: ‘Ne, to mora napraviti liječnik‘", prepričava Zverev.

VEZANI ČLANCI:

"Rekli su da izgleda čudno kada to radim na terenu, no bez toga moj je život u opasnosti. Ova diskusija nema smisla", istaknuo je tenisač.

Zverev je tek prošlog ljeta javno progovorio o svojoj bolesti, a dotaknuo se i problema te predrasuda s kojima se oboljeli znaju suočiti. Time je više odluka organizatora sporna, obzirom da upravo Zverev ima priliku podizanja svijesti o problemima, ali i mogućnostima oboljelih od dijabetesa.

VIDEO Život Zlatana Ibrahimovića obilježila je tragedija i više nije bio isti: 'Izdahnuo je ispred mene'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije