Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NI NA KLUPI

Opet izostavljen: Oršić i službeno izvan kadra za utakmicu protiv Manchester Uniteda

ARHIVA: Mislav Oršić postao je novi član engleskog Southamptona
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
12.03.2023.
u 14:35

Mislav tako ponovno neće zaigrati za Southampton u prvenstvu u kojem je dosad upisao jedan jedini nastup. Ćaleta-Car nalazi se na klupi.

Malo tko mogao je pretpostaviti da će se Mislav Oršić naći u ovako teškoj situaciji nakon napuštanja Dinama. Otišao je u Southampton, no treneri su ga dosad samo odbacivali jer pravu priliku u dresu premierligaša još nije dobio, a pitanje je hoće li na kraju i dobiti. U Premier ligi, primjerice, odigrao je tek šest minuta, nakon što je ušao s klupe u porazu protiv Aston Ville (1:0) u siječnju. Prethodni trener Nathan Jones zajedno ga je s Dujom Ćaletom Carom prebacio u rezerve, činilo se da bi Ruben Selles koji je preuzeo klupu to mogao ispraviti, ali pozicija za čovjeka koji je u Maksimirskoj uživao status ikone nije nimalo bolja.

Započeo je, doduše, utakmicu liga kupa protiv Grimsby Towna, no Saintsi su doživjeli neugodno iznenađenje i niželigaš ih je senzacionalno izbacio rezultatom 2:1. Pitanje je bi li dobio priliku od prve minute da nije bila riječ o momčadi slabijeg renomea, a poraz je k tome imao dodatan utjecaj na Oršićev ionako loš status. Naime, prekjučer je ponovno igrao za rezerve, ponovno - bez uspjeha. S uvjerljiviih 4:1 porazio ih je Blackburn pa Hampshire Live koji prati klub je javio kako Orša neće biti u konkurenciji za nastup na današnjem gostovanju kod Manchester Uniteda, koje se igra s početkom u 15 sati. 

Informacija je točna, jer hrvatskog reprezentativca nema ni na klupi. Na krilima kreću Kamaldeen Sulemana i nekadašnja zvijezda Arsenala Theo Walcott. Među pričuvama je drugi Hrvat, Duje Ćaleta-Car, koji bi tako mogao odigrati dio utakmice. 

Nasreću, nedostatak utakmica nije rezultirao i izostavljanjem s popisa hrvatske reprezentacije za utakmice u ožujku. Zlatko Dalić prepoznao je da je riječ o nezahvalnoj situaciji i Oršića uvrstio među igrače koji će krajem mjeseca krenuti u kvalifikacije za Euro susretima protiv Walesa i Turske. 

Crveni vragovi, jasno, veliki su favoriti na svojem Old Traffordu. Trenutno drže treće mjesto tablice iza Arsenala i Manchester Cityja s 49 bodova, dok su Saintsi posljednji s 21 bodom. U zonji ispadanja nalaze se još Leeds United i West Ham, koji imaju 23 boda. 

Komentara 1

PL
plajo
16:21 12.03.2023.

Dođi u Osijek i igraćeš.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije