Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podvodna fotografija

Opet imamo svjetskog prvaka

Foto: Privatna arhina
1/5
11.10.2021.
u 15:21

Na svjetskom prvenstvu sudjelovalo je 97 natjecatelja iz 21 zemlje s 10 timova, a u kategoriji video natjecali su se natjecatelji iz osam zemalja.

Na portugalskom otočju Madeira održano je svjetsko prvenstvo u podvodnoj fotografiji. Hrvatski reprezentativac i dvostruki svjetski prvak Damir Zurub s asistenticom Katarinom Marijom Mihaljinec osvojio je još jedan naslov svjetskog prvaka, i to u kategoriji Close up s temom, a u istoj je kategoriji naš Marino Brzac s asistenticom Sandrom Sertić osvojio treće mjesto.

Naši reprezentativci predavali su fotografije u 4 kategorije i u svim kategorijama njihovi radovi bili su u top 15 najboljih fotografija svjetskog prvenstva. Ronilo se na četiri lokacije u zaštićenom morskom rezervatu Ilhéu de Cima koji je bogat morskom faunom. U proteklih 36 godina CMAS (Confédération Mondiale des Activités Subaquatiques) organizira Svjetsko prvenstvo u podvodnoj fotografiji.

Održavajući se svake dvije godine, ovo natjecanje okuplja fotografe i videografe iz cijelog svijeta kako bi se natjecali za naslov svjetskog prvaka.svi natjecatelji su bili smješteni u hotelu Villa Baleira koji je bio baza svih događanja.

Na svjetskom prvenstvu sudjelovalo je 97 natjecatelja iz 21 zemlje s 10 timova, a u kategoriji video natjecali su se natjecatelji iz osam zemalja.Hrvatsku reprezentaciju na ovom svjetskom prvenstvu predstavljali su Damir Zurub (fotograf i kapetan reprezentacije), Marino Brzac (fotograf) te asistenti Katarina Marija Mihaljinec i Sandra Sertić koji su svi članovi ronilačkog kluba Roniti se mora iz Zagreba.U ukupnom poretku svjetskih reprezentacija Španjolska je na kraju timski osvojila prvo mjesto. Hrvatska reprezentacija u podvodnoj fotografiji (Zurub/Mihaljinec/Brzac/Sertić) je još jednom pokazala da je zadnjih godina u samom vrhu svjetske scene u podvodnoj fotografiji, a novi naslov je to samo i potvrdio.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije