Naslovnica Sport Strani nogomet

Olić među najčešće vađenim igračima

Hrvatski nogometaš Hoffenheima Boris Vukčević (20) u završnoj je fazi pregovaranja s aktualnim klubom oko višegodišnjeg produljenja ugovora.
18. svibnja 2010. u 11:00 1 komentara 1 prikaza
Ivica Olic
Foto: Reuters

Izvještava o tome njemački sportski magazin Kicker, uz napomenu da bi Vukčević u sljedećih nekoliko dana trebao staviti paraf na novi ugovor. Postojeći mu istječe krajem lipnja.

Isti je magazin donio statistički pregled najčešće mijenjanih - kako unutar tako i izvan igre - nogometaša u protekloj bundesligaškoj sezoni.

Upravo potencijalni hrvatski reprezentativac iz redova Hoffenheima, inače ofenzivni vezni nogometaš, predvodi ljestvicu igrača koji su najčešće ulazili s klupe. Trener Ralf Rangnick uvodio ga je u igru čak 22 puta. Dva su puta manje treneri Wolfsburga u igru uvodili bivšega mladoga njemačkog reprezentativca, porijeklom Iranca, Ashkana Dejagaha.

Skupio je inače Vukčević prošle sezone zapaženih 28 bundesligaških nastupa. Samo je šest počeo, a u njima je još tri puta bio mijenjan suigračem s klupe.

Kad su u pitanju izlasci iz igre, prvo mjesto uvjerljivo drže dvojica igrača Borussije Dortmund: Jakub Blaszczykowski (23) i Mohamed Zidan (20). Ivica Olić dijeli treće mjesto s 18 izlazaka iz igre.

Kicker, pregled najčešće uvođenih igrača tijekom bundesligaških utakmica:

1. Boris Vukčević (Hoffenheim) 22
2. Ashkan Dejagah (Wolfsburg) 20
3. Vahid Hashemian (Bochum) 20...

Kicker, pregled najčešće vađenih igrača tijekom bundesligaških utakmica:

1. Jakub Blaszczykowski (Borussia D.) 23
2. Mohamed Zidan (Borussia D.) 20
3. Andreas Ivanschitz (Mainz) 18
3. Ivica Olić (Bayern) 18
3. Tranquilio Barnetta (Bayer) 18
3. Christian Gentner (Wolfsburg) 18...

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša

A1 izdvaja za Vas

  • EUPatriot:

    Ivica Olić je mogao biti najbolji igrać, najbolji strijelać i največi igrać u povijesti SP 2010..Ivica je mogao sve i svašta..Ma kada World Cup počne biče nekima tako tužno, potišteno i domoljubno poljuljano..