Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nole iskreno

Đoković objasnio Srbima: Hrvate doživljavam kao svoje

Novak Đoković
Foto: Facebook
17.10.2018.
u 14:38

U Srbiji je zbog te izjave naišao na negodovanje, a neki su ga čak prozvali i izdajnikom. Prije tjedan dana Đoković je gostovao u  emisiji RTS-a "Da Možda Ne", gdje je potvrdio da je njegova čestitka "izazvala buru".

Srpski tenisač Novak Đoković koji je prije nekoliko dana pobijedio Bornu Ćorića u finalu ATP turnira u Šangaju, već je tijekom Svjetskog prvenstva u Rusiji izjavio da navija za Hrvatsku.

U Srbiji je zbog te izjave naišao na negodovanje, a neki su ga čak prozvali i izdajnikom. Prije tjedan dana Đoković je gostovao u  emisiji RTS-a ''Da Možda Ne'' gdje je potvrdio da je njegova čestitka "izazvala buru"

– Kako da vam kažem. Svatko ima pravo na svoje mišljenje i ima pravo izraziti se kako želi. To sam uvijek poštovao. Nerijetko sam u posljednje dvije godine osuđivan zbog ovih ili onih stvari. Što se tiče podrške Hrvatskoj, došla je iz srca. Ja njima stvarno želim sve najbolje. Imam mnogo prijatelja u Hrvatskoj, a vjerujem i da dosta ljudi iz Srbije ima svoje prijatelje u Hrvatskoj – rekao je Đoković.

Novak Đoković
1/7

Rekao je da je svjestan svega što se događalo u ratu, ali da je jednostavno tada bio mlad.

– Jako mi je teško pričati o tome, to je jako osjetljiva tema. Tko god da mi priča o tome s tugom, ja suosjećam s njim. Rat nikome ne donosi ništa  dobro. Prošao kroz to bombardiranje. Definitivno nijedna strana u tom ratu nije pobijedila – nastavio je i dodao da se konstantno stvara nesnošljivost između naroda.

– Mi dijelimo puno sličnosti. Jezične, kulturne, tradicionalne. Običaji su vrlo slični. Razumijem situaciju. Ne želim ulaziti u politiku i posipati sol na ranu bilo kome. Ispričavam se ako je netko uvrijeđen – zaključio je Đoković.

>> Pogledajte sjajan poen Đokovića i Ćorića:

Ključne riječi

Komentara 132

Avatar HajdukLika
HajdukLika
14:58 17.10.2018.

Glavni čovjek u njegovoj karijeri, osim oca, je Hrvat! Nikica Pilić, legenda tenisa, rodom iz Splita, čovjek čija je žena iz Novoga Sada. Đoković je odrastao u međunarodnom okruženju, voli svoje, cijeni tuđe i ne vrijeđa. Jednostavno čovjek kakav bi svatko trebao biti.

M3
Miške 3
14:47 17.10.2018.

Veliki sportaš i veliki ČOVJEK. Hvala mu na iskrenosti i hrabrosti. Naravno, i na podršci Hrvatskoj. Pamtit ćemo to.

IK
ikac62
15:10 17.10.2018.

Ja , stvarno ne vidim u čemu je problem u ovoj Noletovoj izjavi ?? Pa , mama mu je iz Hrvatske , normalno je da tako nesto kaže . Nole ni jednog trenutka nije izjavio da voli ili ne voli Hrvate , nego da ih doživljava kao svoje , a tako nešto i ja sam mislim . Ne samo zbog toga što imam rođake u Hrvatskoj , nego jednostavmo ljude , pojedince , delim na dobre i loše . A , naravno imam i prijatelje i poznanike ( velika je razlika u ta dva pojma ) među Hrvatima . I , da ... nabijem na racku sve ustaše i četnike . Razumete sta hoću da kažem ???!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije