Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka

Odgođene Olimpijske igre u Tokiju na godinu dana

Olimpijske igre
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
24.03.2020.
u 13:24

Ova je vijest nesumnjivo veliko olakšanje za brojne sportaše koji se u ovom trenutku nalaze u samoizolaciji i karanteni te ne mogu trenirati na vrhunskoj razini

Olimpijske igre u Tokiju, koje su se trebale održati od 24. srpnja do 9. kolovoza ove godine, odgođene su zbog pandemije koronavirusa za 2021. godinu.

Japanski premijer Shinzo Abe i predsjednik Međunarodnom olimpijskog odbora Thomas Bach dogovorili su se na hitnom sastanku o odgodi Igara.

O tome se trebalo odlučivati za nekoliko tjedana, ali je u utorak odlučeno da se Igre odgode za godinu dana. Tu odluku uskoro će potvrditi i Međunarodni olimpijski odbor.

U jeku krize s koronavirusom MOO je bio pod pritiscima različitih sportskih organizacija.

Kanada  i Australija već su objavile da neće poslati svoje sportaše na Igre ako se budu održavale ovoga ljeta.

I većina američkih olimpijaca izjasnila se za odgodu Olimpijskih igara u Tokiju zbog pandemije koronavirusa.

Ova je vijest nesumnjivo veliko olakšanje za brojne sportaše koji se u ovom trenutku nalaze u samoizolaciji i karanteni te ne mogu trenirati na vrhunskoj razini.

Naravno, i mnogi kvalifikacijski turniri su otkazani zbog koronavirusa.

Japan je popustio pod pritiskom i zatražio od MOO-a jednogodišnju odgodu te se u tome slažu ''sto posto''.

Bude li tu odluku MOO i službeno prihvatio, to će biti prva odgoda Igara u modernoj eri u doba mira. Prije su samo dva svjetska rata u. 20. stoljeću uzrokovala odgodu, a onda i otkazivanje Igara. 

Također, to je i velik udarac za grad Tokio kao i za cijeli Japan koji se marljivo pripremao godinama da od 24. srpnja do 9. kolovoza bude domaćin najvećoj svjetskoj sportskoj manifestaciji nakon koje bi od 25. kolovoza do 6. rujna uslijedile Paraolimpijske igre.

>> Cro Cop poručio: Koronavirus ne prašta nikome, zato ostanite doma

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Edgedancer
Edgedancer
13:59 24.03.2020.

Bilo je očito da ih neće biti

SA
sani1
14:57 24.03.2020.

E, zabole me.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije