Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČEKA SE STADION

Odbrojavanje do ožujka za Sesvećane

02.11.2008.
u 18:35

Nedjelja 1. ožujka 2009. godine slavit će se kao povijesni dan za sesvetski nogomet. Ne, na taj dan nije rođen predsjednik Zvonko Zubak, nego upravo on uvjerava kako će se toga dana odigrati prva prvoligaška utakmica u Sesvetama. Gost je Zagreb.

Međutim, Zubakova ambicioznost i nestrpljivost krive su što Croatia ove jeseni domaće utakmice igra na tri stadiona. Šibenik joj je bio prvi gost u Maksimiru, a jedino je Dragovoljac imao više domaćih igrališta u 1. HNL, čak sedam: Petrinju, V. Goricu, Slav. Brod, Zaprešić, Maksimir, Kranjčevićevu i Siget.

Spora birokracija
Naime, sesvetski boss forsirao je ulazak u 1. HNL prije nego što je za nju osigurao uvjete i zato sada trpi.

– Da smo igrali na svom stadionu, imali bismo prosjek od 3-4 tisuće gledatelja, a i bodovna zaliha bila bi veća. Nadamo se da ćemo Sesvećanima na proljeće ipak priuštiti užitak gledanja prvoligaških utakmica, jer naš klub ima mnogo poklonika – kazao je Zubak.

Do ostvarenja njegovoga sna potreban je samo jedan potpis nekoga od gradskih činovnika.
– Dozvolu za gradnju obećali su nam izdati do kraja listopada, ali obećanje nisu ispunili. Ne vjerujem da nas netko opstruira, nego je birokracija spora. Oni ne znaju da je nama svaki dan bitan...

Deset tisuća mjesta
Dobiju li Sesvećani zeleno svjetlo iz Grada, postavili bi novi svjetski rekord u brzini izgradnje stadiona. Zubak pojašnjava:
– Posrijedi bi bio betonski objekt s 10.000 sjedećih mjesta. Zimski vremenski uvjeti ne bi usporili gradnju jer bi se konstrukcija slagala u tvornici.

- Izvođač radova uvjerava me da mu trebaju dva mjeseca za dovršenje. Zato nam se žuri s dobivanjem građevinske dozvole. Gradnja stadiona uključivala bi i rušenje postojeće drvene konstrukcije, a reflektori su već postavljeni.

A što ako dozvola ne dođe na vrijeme?
– O tome još ne želim misliti, iako bismo bili spremni i na tu opciju. Tada bismo postavili još jednu montažnu tribinu kako bi objekt zadovoljavao minimum od 5000 mjesta, te natkrili 1000 mjesta. Time bismo također zadovoljili prvoligaške kriterije – zaključio je nepopravljivi optimist Zubak.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije