Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autori: Vecernji.hr, Hina
LIGA PRVAKA

Drama na Etihadu! City u polufinalu bio 10 sekundi, VAR mu poništio pogodak

Drama na Etihadu! City u polufinalu bio 10 sekundi, VAR mu poništio pogodak
Foto: Reuters/PIXSELL
17.04.2019. u 23:05

Nogometaši Liverpoola i Tottenhama polufinalisti su Lige prvaka nakon uzvratnih utakmica četvrtfinala u srijedu. Liverpool je u gostima kod Porta pobijedio s 4-1 i s ukupnih 6-1 prošao dalje, dok je u Manchesteru City slavio protiv Tottenhama s 4-3, ali im to nije bilo dovoljno jer je Tottenham u prvoj utakmici u Londonu slavio s 1-0.

U utakmici punoj preokreta u Manchesteru strijelci su za City bili Raheem Sterling (4, 21), Bernardo Silva (11) i Sergio Aguero (59), a za Tottenham su zabili Son Heung Min (7, 10) i Fernando Llorente (73). 

U Manchesteru je utakmica počela kao da se radi o rukometu, a ne nogometu jer su čak četiri gola pala u prvih 11 minuta. Krenulo se golom Sterlinga već u 4. minuti, kada je napadač Cityja sa 16 metara precizno pogodio lijevi kut vrata gostiju. No, potom se ukazao Južnokoreanac Son, koji je prvo u 7. minuti znalački iskoristio pogrešku obrane Cityja za 1-1, a u 10. minuti je preciznim udarcem u same rašlje zabio svoj drugi gol u samo tri minute.

Golijada se nastavila u 11. minuti kada je Bernardo Silva uz puno sreće zabio za 2-2, ali uz puno sreće jer je lopta pogodila braniča i prevarila vratara Llorisa. U 21. minuti City vodi s 3-2 nakon ubačaja de Bruynea na drugoj je vratnici Sterling, koji lako postiže svoj drugi gol na utakmici. U 59. minuti Aguero snažnim i preciznim udarcem pogađa za 4-2 na oduševljenje prepunog Etihada.  No, Tottenham se nije predavao i u 73. minuti Španjolac Llorente nakon kornera tijelom ubacuje loptu u mrežu za 4-3, što je rezultat koji je goste vodio u polufinale. Taj gol se dugo provjeravao VAR-om jer se činilo da je Llorente igrao rukom, ali je napokon ipak priznat.

U 93. minuti Sterling postiže gol za prolaz i veliko slavlje, ali ga turski sudac i VAR poništavaju zbog igranja rukom u samom začetku akcije

Liverpool je u kišnom Portu došao do polufinala golovima Sadia Manea (28), Mohameda Salaha (65), Roberta Firmina (77) i Virgila van Dijka (84), dok je za Porto zabio Eder Militao (69). 

Liverpool poveo u 28. minuti golom Manea iz uklizavanja na asistenciju Salaha, a pogodak Senegalca je priznat tek nakon provjere VAR-om. U nervoznoj utakmici punoj žestine, grubosti i pogrešaka potvrdu prolaza Engleza osigurao je Salah u 65. minuti kada je izbio sam ispred vratara Casillasa i lako zabio. Porto je zabio u 68. minuti, a strijelac je nakon kornera bio Eder Militao, koji je nadskočio engleske stopere.

Mane je u 73. minuti prošao i Casillasa i kada se očekivalo da pogodi prazna vrata, okliznuo se i promašio, no četiri minute kasnije Redsi ipak vode s 3-1. Na ubačaj Robertsona glavom je pogodio Firmino, treći napadački as Liverpoola koji je zabio na ovoj utakmici.  U 84. minuti u strijelce se upisao i stoper van Dijk. 

Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren nije bio u sastavu Liverpoola.  

>>> Pogledajte koliko vrijede hrvatski nogometaši


 

Komentara 18

Avatar Inati_se_slavonijo
Inati_se_slavonijo
23:00 17.04.2019.

Neka nagodinu ulupaju barem milijardu ipo u pojačanja, pa se možda nenako opet dovuku do četvrfinala ovi plastičari.

ZB
Zoki-Bijela
21:20 17.04.2019.

Znaci ispada i City.. Super

Avatar Inati_se_slavonijo
Inati_se_slavonijo
22:47 17.04.2019.

Kontroverzni ste vi piskarala ćorava na čelu sa ovim panjem Balogom. Gol je regularan,uopće nije dirala ruku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije