Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Javio se Đoković

Očekivana odluka organizatora Adria Toura nakon pojave korone u Zadru

Adria Tour
Foto: MARKO DJURICA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
23.06.2020.
u 15:33

Turnir je prekinut uoči nedjeljnog finalnog dvoboja u kojem su se trebali sastati Novak Đoković i Rus Andrej Rubljov

Sasvim očekivano, organizatori Adria Toura objavili su u utorak kako se ova humanitarna teniska priredba otkazuje i kako neće biti turnira u Banja Luci i Sarajevu.

Odluka o otkazivanju Adria Toura donesena je nakon što se na zadarskom turniru, koji je održan od 19. do 21. lipnja pojavio koronavirus, a među pozitivnim osobama su i tenisači Novak Đoković, Borna Ćorić i Grigor Dimitrov.

>> VIDEO Ćorić i Ivanišević pjevaju u restoranu u Zadru

"Žao nam je što moramo prekinuti organizaciju teniskih turnira u Banja Luci i Sarajevu. Nažalost, zbog svih događaja posljednjih dana donijeli smo odluku da je sada najvažnije da se epidemiološka situacija stabilizira, kao i da se svi oporave," poručio je direktor turnira Đorđe Đoković.

Adria Tour organizirao je srpski tenisač svijeta Novak Đoković, a suorganizator zadarskog turnira bio je Hrvatski teniski savez. U Zadru su nastupili igrači iz samog vrha svjetskog tenisa - Novak Đoković, Borna Ćorić, Marin Čilić, Alexander Zverev, Grigor Dimitrov i Andrej Rubljov. 

Turnir je prekinut uoči nedjeljnog finalnog dvoboja u kojem su se trebali sastati Novak Đoković i Rus Andrej Rubljov.

Finalni dvoboj otkazan nakon što se saznalo da je bugarski tenisač Grigor Dimitrov zaražen koronavirusom. Dimitrov je u Zadru odigrao samo jedan meč, u subotu je izgubio od Borne Ćoriće za svega 33 minute, i potom je odustao od daljnjih nastupa jer se loše osjećao. 

U Zadru su testiranjima odmah podvrgnute 22 osobe, a među tri pozitivna slučaja našao se hrvatski Davis Cup reprezentativac Borna Ćorić koji je rezultat testa objavio na Instagramu uz poruku da nema simptome te da se dobro osjeća. Druga dva pozitivna nalaza imali su Marco Panichi, kondicijski trener Novaka Đokovića, te Christian Groh, trener Grigora Dimitrova.

Novak Đoković nije bio među tenisačima koji su obavili testove u Zadru, već se testiranju podvrgnuo u Beogradu, a u utorak je objavljeno kako je i on pozitivan na COVID-19.

Prvi turnir iz serije Adria Toura održan je u Beogradu, a nakon Zadra trebao se još održati turnir u Banja Luci i ekshibicija u Sarajevu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije