Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIERSHIP

Novi poraz Arsenala, uvjerljiva pobjeda Leicestera

Arsenal v Burnley - Premier League - Emirates Stadium
Nick Potts/Press Association/PIXSELL
13.12.2020.
u 22:55

"Topnici" su od 59. minute imali igrača manje jer je Granit Xhaka dobio crveni karton zbog nesportskog ponašanja, a izgubili su zahvaljujući autogolu Pierre-Emericka Aubameyanga u 73. minuti

Arsenalov najgori prvenstveni start u zadnjih 39 godina nastavljen je u 12. kolu Premier lige domaćim porazom od Burnleyja 0-1. Arsenal je u posljednjih pet kola osvojio samo jedan bod, te se nalazi na 15. mjestu sa 13 bodova.

 "Topnici" su od 59. minute imali igrača manje jer je Granit Xhaka dobio crveni karton zbog nesportskog ponašanja, a izgubili su zahvaljujući autogolu Pierre-Emericka Aubameyanga u 73. minuti, koji je nakon kornera glavom zatresao vlastitu mrežu.

Leicester je dobio Brighton s 3-0, pa je gužva na vrhu tablice još veća. Dvostruki strijelac bio je James Maddison (27, 44), a jedan pogodak zabio je Jamie Vardy (41), kojemu je to deseti gol ove sezone u Premier ligi.

Nakon što je Tottenham odigrao 1-1 protiv Crystal Palacea, nogometaši Liverpoola u nedjelju su kiksali kod Fulhama, odigravši također 1-1.  

Fulham je u prvom poluvremenu nadigrao goste i zasluženo je poveo preko Bobbyja De Cordove-Reida u 25. minuti. U nastavku Liverpool je dominirao i uspio je doći do izjednačenja iz penala kojeg je realizirao Mohamed Salah u 79. minuti. 

Tottenham je ostao  bez pobjede u 12. kolu Premier lige u završnih deset minuta susreta, jer je veznjak Crystal Palacea Jeffrey Schlupp u 81. minuti nakon prekida i loše reakcije vratara Llorisa pospremio loptu u mrežu za konačnih 1-1. Tottenham je poveo u 23. minuti kada je Harry Kane sa 25 metara odlično pogodio loptu vanjskim felšom. Kaneu je to deveti pogodak u Premier ligi, a ima i deset asistencija. Drugi čovjek napadačkog dvojca Spursa Korejac Heung-min Son na svom kontu ima deset golova i četiri asistencije. 

 U prvom susretu nedjeljnog programa Southampton je kod kuće dobio posljednjeplasirani Sheffield United s 3-0 pogocima Che Adamsa (34), Stuarta Armstronga (62) i Nathana Redmonda (83). Sheffield United je i dalje jedini klub u Premier ligi bez pobjede u ovoj sezoni, ostao je na zadnjem mjestu sa samo jednim bodom.

 Vodeći Tottenham i drugoplasirani Liverpool opet su poravnati po bodovima, oba kluba imaju po 25 bodova. Leicester ima 24, Southampton 23, a Chelsea 22 boda.

Ključne riječi

Komentara 1

VK
vječni krojf
09:27 14.12.2020.

Lijepo što možemo pratiti Englesku ligu,ali ja cijelo jutro zrazim izvještaj sa utakmice HNL-e Rijeka-Dinamo.Sramota je da posvećujemo tako malo paznje vlastitoj ligi,i zato nam je nogomet takav kakav je,i zato toliko publike(u normalnim vremenima).Valjda je nekima teško napisati faa se Dinamo vratio na prvu poziciju tablice,pošto su novinari već Osijek proglasili prvakom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije