Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nevjerojatno

Nogometaš izgubio živce i sucu pokazao crveni karton

Crveni karton
Foto: Reuters/Pixsell
22.02.2016.
u 14:10

Sraz Galatasaraya iz Istanbula, trenutačno trećeplasirane momčadi turske Superlige, i Trabzonspora iz Trabzona, koji je deveti na ljestvici, jedno je od najvećih suparništava u turskom nogometu.

Utakmicu 22. kola turskog prvenstva u kojoj je Galatasaray s 2:1 pobijedio Trabzonspor, u nedjelju su obilježila četiri crvena kartona gostujućih nogometaša i slabo suđenje suca Deniza Bitnela kojemu je nogometaš Trabzonspora Salih Dursun četiri minute prije kraja utakmice pokazao crveni karton.

Sraz Galatasaraya iz Istanbula, trenutačno trećeplasirane momčadi turske Superlige, i Trabzonspora iz Trabzona, koji je deveti na ljestvici, predstavlja jedno od najvećih suparništava u turskom nogometu.

Gosti su poveli u prvom poluvremenu pogotkom Erkana Zengina s 11 metara, ali se u drugom dijelu utakmice situacija preokrenula. Najprije je nogometaš Trabzonspora Hurmaci dobio u 49. minuti žuti karton, a onda deset minuta poslije i drugi, zbog čega je isključen. Situaciju s igračem više iskoristio je Lukas Podolski koji je izjednačio za Galatasaray. Sedam minuta poslije isključen je još jedan igrač Trabzonspora Aykut Demir, a pred kraj utakmice u 86. minuti i Belgijanac Luisa Cavando. To je jako razljutilo njegova suigrača Saliha Dursuna koji je sucu iz ruke uzeo crveni karton i pokazao ga njemu.

Zbog svog poteza Dursun je morao napustiti teren, a domaći su igrači nakon toga u  89. minuti zabili gol za pobjedu kada je s bijele točke efikasan bio Selčuk Inan.

 

To nije prvi ovakav slučaj. Krajem siječnja sucu je crveni karton pokazao igrač Real Madrida James Rodriguez, koji je to u šali učinio na utakmici protiv Valencije. Sucu je crveni karton ispao iz džepa, a Kolumbijac mu ga je vratio bez kazne.

Legendarni Englez Paul Gascoigne, koji je napravio sličnu stvar, nije prošao bez kazne. On je u prosincu 1995. na stadionu Ibrox, kada je igrao za Rangerse, na utakmici protiv Hiberniana sucu Dougieju Smithu pokazao crveni karton nakon što mu je ispao iz džepa. No, Gascoigne je to učinio s ozbiljnim izrazom lica i ispruženom rukom, kako to suci i inače čine, a glavni sudac šalu nije razumio pa ga je kaznio žutim kartonom.

>>Mogla bi mu 'doći glave': Realova zvijezda ima ljubavnicu, a trener Zidane ga ne podnosi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije