Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODMOR BRZO PROŠAO

Nogometaš Dinama: To je najljepša stvar koja mi se dogodila u životu

Anita i Mario Gavranović
Foto: Instagram
1/5
13.07.2019.
u 19:04

Mislim da smo svi jako dobro radili, pripreme su bile teške, ali takve i moraju biti. Bilo je faza u kojima je bilo umora, ali još smo mi u fazi priprema za ovo što slijedi, do ove utakmice još smo malo definirali neke stvari i dolazimo spremni na ovaj početak nove sezone - kaže Gavranović

Iza Marija Gavranovića konačno je jedno normalno ljeto nogometaša, imao je planirani odmor jer nije bio u posljednjim akcijama švicarske reprezentacije, pa je odradio i pune pripreme s Dinamom. U posljednje vrijeme to baš nije bio slučaj, ili je na pripreme opravdano kasnio zbog reprezentacije ili su ga mučile ozljede.

– Sad se to doista vratilo u nekakvu normalu. Prošlog ljeta bio sam na Svjetskom prvenstvu pa je bilo normalno da sam se kasnije priključio pripremama Dinama, na zimu sam imao tu ozljedu koja mi je napravila više problema nego što sam mislio. No sad sam stvarno zadovoljan kako je sve prošlo i veselimo se što napokon kreću ove važne utakmice u kojima želimo pokazati da smo čak i bolji nego što smo bili prošle sezone – rekao nam je Mario Gavranović.

Ipak, ni ovaj godišnji odmor koji je imao nije bio kao nekadašnji, ovaj je bio prvi otkako je postao otac.

Rijeka zna kazniti

– Istina da je sve drukčije kad imaš dijete, no to je najljepša stvar koja mi se dogodila u životu i bilo mi je predivno s obitelji na odmoru. Samo, baš je brzo prošlo.

Danas kreće nova sezona utakmicom Superkupa protiv Rijeke, kako se osjećate nakon odrađenih priprema?

– Mislim da smo svi jako dobro radili, pripreme su bile teške, ali takve i moraju biti. Bilo je faza u kojima je bilo umora, ali još smo mi u fazi priprema za ovo što slijedi, do ove utakmice još smo malo definirali neke stvari i dolazimo spremni na ovaj početak nove sezone.

Kako gledate na Superkup, kao na nekakvu pripremu za Europu koja vas uskoro očekuje ili kao na borbu za trofej?

– To je borba za trofej, trofej koji želimo osvojiti. Igramo kod kuće, protiv Rijeke koja je poslije Dinama najjača momčad u Hrvatskoj. Veselimo se toj utakmici, ali u njoj želimo pokazati da smo bolja momčad i da nam se ono što nam se dogodilo u finalu kupa s Rijeke više ne smije dogoditi.

Rijeka Gavranoviću nije nikakve nepoznanica, igrao je tamo i tresao mrežu, među ostalim, i Dinama, pa je zabijao i Rijeci kao igrač plavih. Uostalom, prošle sezone plavi su upravo s Rijekom odigrali najviše utakmica (pet).

– Igrali smo puno protiv njih, ali koliko god smo protiv Rijeke dobro izgledali, previše su nam puta uspjeli izvući bodove ili dobiti nas. Dakle, u sezoni koja je pred nama tu vidim prostor u kojem se možemo poboljšati. Protiv Rijeke se pokazalo da možeš igrati dobro, ali ako ne iskoristiš svoje prilike, momčad poput Rijeke to može kazniti. Moramo biti na najvišoj razini kako bismo pobjeđivali te dobre suparnike.

Uz vas za mjesto središnjeg napadača kandidiraju Bruno Petković i Komnen Andrić, bit će borbe za to mjesto.

– Ne samo za mjesto u napadu, na svakoj poziciji u Dinamu je tako. Na to gledam pozitivno, jaka konkurencija tjera te da radiš što bolje, gura te da ne popustiš. Nema vremena za opuštanje ili da uđeš u slabiju formu jer tu je suigrač koji je spreman ući i pomoći momčadi. I dobro je da na svim pozicijama imamo konkurenciju, trebat će nam svi igrači tijekom sezone, bude li trener rotirao kao prošle sezone.

Pogotovu će to biti slučaju budu li plavi opet imali ogroman broj utakmica kao u prošloj sezoni. Bilo ih je 57, a to bi značilo da bi u Europi opet daleko došli.

– Budemo li ponovno imali ono što želimo, a to je što više utakmica u ovoj sezoni, važno je da svaki od nas gura svakoga u momčadi. S takvom konkurencijom i ja sam sve bolji, a isto tako i moji konkurenti, a tako je i na drugim pozicijama, jednostavno moraš biti fokusiran jer u Dinamo nema opuštanja.

‘Popraviti’ prošlu Europu

Kakve su želje za novu europsku sezonu koja vam se znatno približila, želja je zacijelo igrati u skupini Lige prvaka?

– Liga prvaka je naša želja, ali mislim da moramo razmišljati samo o sljedećem suparniku, bio to Sheriff ili Saburtalo (Gruzijci su slavili s 3:0 u prvoj utakmici u gostima). Fokusirat ćemo se na njih i ići korak po korak, ali znamo da želimo napraviti i još bolji rezultat nego prošle sezone iako znamo da je bila izuzetno uspješna. No znam da imamo kvalitetu za još bolji rezultat.

Čini li vam se da je Dinamo bolji nego prošle sezone?

– Mislim da smo bolji, sad nemamo novu ekipu, ostali smo na okupu i dobro se znamo. To je važan faktor, ne trebamo vremena za nekakve adaptacije na novog trenera, na nove suigrače jer svi koji smo sad ovdje došli smo prošlog ljeta. Samo moramo nastaviti gdje smo stali i pokušati da na svakom treningu budemo sve bolji – zaključio je Gavranović. Plavi već danas imaju priliku pokazati jesu li na pravom putu.

>>> Pogledajte trening Dinama u Sloveniji

Ključne riječi

Komentara 3

DM
dmaravi5
23:19 13.07.2019.

rakitić i gavranović ne stanu normalnom čovjeku u istu rečenicu. mario gavranović nije do gležnja nogometašu i hrvatu rakitiću. švicarska a ne švajcarska by the way.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije