Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Njemački savez:

'Hrvatska nam ne da kamp pa gradimo svoj!'

Joachim Low
Foto: DPA/PIXSELL
Autor
Ante Buškulić
14.12.2013.
u 09:45

I dok im neki zamjeraju što ne vjeruju domaćinima Brazilcima, a navijači su podijeljeni, Nijemci se pripremaju za potpunu izolaciju

Sve su momčadi na SP-u pronašle svoj kamp, jedino Njemačkom nogometnom savezu ništa nije dovoljno dobro! Tako Der Spiegel počinje priču o jedinstvenom slučaju u povijesti velikih natjecanja: da će jedna reprezentacija sama sebi sagraditi kamp! SP još nije ni počeo, a već je po nečemu postao poseban. Zaslugom Joachima Löwa, koji se i prije ždrijeba zalijepio za pokrajinu Bahiju. Kako su se čelnici Hrvatskog nogometnog saveza pohvalili da su preduhitrili Francuze i Nijemce zakaparivši Tivoli, možemo zamisliti reakciju njemačkog izbornika:

- Ne možemo u Tivoli? Ondje je Hrvatska? Onda ćemo sami sagraditi svoj kamp!

Sve što treba u 13 kuća

Nijemcima je ponuđen elitni Terravista golf resort, s aerodromom i helidromom, ali Löwu je bio previše raštrkan. Bio je to signal da münchenska Hirmer grupa intenzivira pregovore, započete u svibnju s njemačkim tim-menadžerom Oliverom Bierhoffom, o gradnji kampa. Za pola godine u Santo Andreu pokraj Porto Segura, u pokrajini Bahia na atlantskoj obali, stajat će 13 kuća sa svim što treba reprezentativcima. Nijemci će sagraditi stambeni kompleks s terenima, koji će se nakon SP-a koristiti kao resort. Ulagač Hirmer grupa zapravo se obogatio odjećom, trgovina u samom središtu Münchena najveći je dom muške mode ne samo u Njemačkoj nego, kako sami kažu, i u svijetu. Već neko vrijeme, međutim, tvrtka je opako zakoračila i u sektor nekretnina. Međutim, kako je to velik zalogaj na neistraženom području, Hirmer je angažirao partnera Lide, koji sebe, piše Spiegel, naziva međunarodnim igračem te se hvali bliskim kontaktima s Mercedesom, Volkswagenom, Audijem...

I dok im neki zamjeraju što ne vjeruju domaćinima Brazilcima, a navijači su podijeljeni, Nijemci se pripremaju za potpunu izolaciju. U neposrednoj blizini budućem kampu samo je gradić Santa Cruz Cabrália s 30.000 stanovnika, a 20 km dalje je Porto Seguro, s više od 150.000 stanovnika. Područje je prepuno pješčanih plaža, a taj je kraj izabrao i švicarski izbornik Ottmar Hitzfeld. No, njemu je Fifina ponuda u Porto Seguru sasvim odgovarala.

Susjedi su im Švicarci

- Kamp La Torre ispunjava sve visoke standarde - kažu u švicarskom savezu.

Njemačka je u skupini G sa SAD-om, Portugalom i Ganom.

Ključne riječi

Komentara 21

L0
luena 01
10:10 14.12.2013.

Ako su nasi bili prvi koji su si kamp nasli i zakaparili zasto bi ga ikom ustupali...kao da bi nama Njemci ,Francuzi ili sta ja znam tko prepustio...

TE
Televizor
10:11 14.12.2013.

Kako prozirno. U naslovu Hrvatska a jedini spomen Hrvatske u tekstu je autorova konstrukcija. Sve s namjerom da čitatelj klikne na članak i da Večernji ubere pinku od Googlea. To već prelazi sve granice.

NU
nutna-
13:36 14.12.2013.

Bradariću srami se ovih laži. Darka Pajćića je glavom u zid "sašio" nekadašnji krajinski milicajac Saša Sabadoš i ti to jako dobro znaš ali se praviš naivan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije