Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ILEGALNO KLAĐENJE

Nikola Karabatić suspendiran na šest utakmica! Prijeti mu i zatvor

'10.08.2012., London, Engleska - Ljetne Olimpijske igre, rukomet, polufinale. Francuska - Hrvatska. Nikola Karabatic, Domagoj Duvnjak. Photo: Igor Kralj/PIXSELL'
Igor Kralj/Pixsell
06.02.2013.
u 09:46

Karabatić te još šestorica igrača kažnjeni su sa šest utakmica, a imaju pravo na žalbu u idućih pet dana

Mnoge ljubitelje rukometa u Francuskoj, ali i šire, pomalo je iznenadila odluka Nikole Karabatića da drugi dio sezone nastavi u Aixu, klubu koji se bori za ostanak u ligi. I to u situaciji kada Montpellier nije još izborio osminu finala Lige prvaka. No, u Montpellieru kao da su znali da će odluka Francuskog rukometnog saveza o kažnjavanju zbog namještanja utakmice i klađenja biti sve samo ne blaga. I doista, Francuski rukometni savez odlučio je igrače Montpelliera koji su sudjelovali u namještanju prvenstvene utakmice Cesson – Montpellier i klađenju na nju kazniti sa šest utakmica suspenzije. Kažnjeni su Luka i Nikola Karabatić, Mladen Bojinović, Samuel Honrubia, Isam Tej, Primož Prost i Dragan Gajić. I dok se kod PSG-a neće puno osjetiti izostanak Honrubie i Bojinovića, Aixu bez braće Karabatić te Montpellieru bez Teja i Gajića bit će puno teže.

Uplaćeno 87.800 eura

Kazna od šest utakmica je maksimalna kazna prema propisima Francuskog rukometnog saveza. Naravno, svi igrači odmah su se žalili na tu odluku. Dok žalba ne bude pravomoćna, svi oni igrat će za svoje klubove. Puno bi veći problem igračima mogla biti odluka civilnog suda jer im prijeti kazna do pet godina zatvora i novčana kazna od 75.000 eura.

Prema riječima tužiteljstva, ukupno je 87.800 eura uplaćeno na klađenje na prvoligašku utakmicu Montpellier – Cesson u svibnju prošle godine. Većina oklada uplaćena je otprilike u isto doba dana, a u 99,94 posto uplata tipovalo se na to da će Cesson voditi na poluvremenu.

– Moram priznati da je odluka pomalo iznenađujuća. No, bez obzira na tu maštovitu odluku, potpuno sam smiren. Zašto? Zato što jednostavno nema dokaza i osnove da nas se kazni – rekao je Karabatić.

Sve u rukama odvjetnika

Kako je u novom klubu?, pitali smo Karabatića.

– Razmišljam samo o rukometu i kako Aix spasiti od ispadanja. Što se tiče istrage, sve prepuštam u ruke odvjetnika. Zaista nisam nimalo zabrinut – rekao je Karabatić.

U Montpellieru su već angažirali novog kružnog napadača u slučaju da Isam Tej neće moći igrati šest utakmica. Iz mađarskog Veszprema došao je Uroš Vilovski, srpski reprezentativac.

– Bit će teško bez Karabatića, ali život ide dalje – rekao je Patrice Canayer, trener Montpelliera.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije