Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najefikasniji naš igrač je – Kranjčar

Niko zabio više od čak petorice špica zajedno!

Niko Kranjčar
Antonio Bronić/VLM
06.09.2011.
u 08:14

Mandžukić ove sezone još nije zabio gol za Wolfsburg, a Petrić je dao dva za HSV, ali na njega izbornik Bilić ne računa

Niko Kranjčar još uvijek je najefikasniji hrvatski igrač u ovom kvalifikacijskom ciklusu s četiri pogotka. Zamislite, to je bolji učinak od petorice napadača iz sadašnjeg kadra zajedno, Klasnića (0), Eduarda (0), Jelavića (0), Mandžukića (1) i Kalinića (2), što je poražavajući podatak za izbornika, kojemu tek dolaze odlučujuće utakmice.

Ostao na 19 pogodaka

Najneugodnija spoznaja je nula u rubrici Eduarda, nekada najjačeg Bilićeva topnika, a danas tek četvrtoga napadača u hijerarhiji. Dudu nije zabio gol za reprezentaciju u službenim utakmicama već dvije godine, još od Wembleya 9. rujna 2009. godine, te je još na brojci od ukupno 19 golova za nacionalnu momčad.

U ovim kvalifikacijama odigrao je 313 ukupno minuta, ali od pogotka ništa. Neka mu barem daju da puca jedanaesterac protiv Izraelaca, da mu se napokon otvori...

Inače, kada bi se vrednovao ovosezonski učinak reprezentativaca u klubovima, prve dvije Bilićeve špice bili bi Jelavić i Klasnić, obojica s po tri pogotka. Odmah do njih bio bi Mladen Petrić, dvostruki strijelac za HSV, no on je kod Bilića – višak.

A, usporedbe radi, Mandžukić za Wolfsburg ove sezone nije zabio – ni jedan. Tek nešto bolji su Kalinić i Eduardo s po jednim golom u ukrajinskom prvenstvu.

Hrvati su u ovom ciklusu neefikasniji nego u prethodnom, za SP 2010., iako je ovaj neusporedivo lakši. Tada su nakon sedam utakmica zabili pristojnih 15, no tada tema nije bio napad, nego očajna obrana. Podsjetit ćemo: devet komada u dvije utakmice protiv Engleza, dva od Ukrajine u Zagrebu...

Efikasniji od Francuza

Zahvaljujući ponajviše Niki Kranjčaru, Hrvatska ipak ima vrlo dobar prosjek od 1,86 pogodaka po utakmici u kvalifikacijama za EP. Jednako, doduše, kao Armenija, ali efikasnija od Francuske, Turske, Rusije, Grčke, Srbije...

Hrvatska u statistici kvalifikacija najbolje kotira u rubrici – korneri. Tu zasad dijeli srebro s Česima s 51 udarcem iz kuta, a najbolji u Europi su Slovenci sa 60!

Vodeći europski strijelci su Nizozemci sa 32 pogotka, a imaju i najboljega strijelca kvalifikacija Huntelaara sa 12 pogodaka.

Ključne riječi

Komentara 34

SE
serđo
08:21 06.09.2011.

nogomet, košarka.. koje god repke se uhvate tovari, to ode u propast. a genijalni radnik lino je bio neuspješan jer je 10 godina uvijek igrao u finalu, hi hi

HA
hankbn
08:33 06.09.2011.

Ma ne interesira me tko golove daje i koliko daje. Pored mene mogu i pobjediti sve utakmice 1:0.

OB
-obrisani-
08:29 06.09.2011.

Niko bez topničkih dnevnika zabio više od čak petorice špica zajedno i s obzirom da nije u Haagu uz Boga i domoljublje dokazao da nije nevin kao Ante !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije