Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAPETAN Desetka hrvatske reprezentacije ne razmišlja o povlačenju

Niko Kovač: Vrpca će biti moja i nakon SP-a

nog-kovac-txt.jpg
import
21.05.2006.
u 17:50

Niko Kovač, 34-godišnji vezist trenutačno bez kluba, želi nastaviti reprezentativnu karijeru i poslije Svjetskog prvenstva u Njemačkoj. To bi značilo da reprezentacija ne bi trebala birati novoga kapetana u kvalifikacijama za EP 2008. u Austriji i Švicarskoj.
- Želim ostati u reprezentaciji - kazao je Niko Kovač, koji je prije najavljivao da će se na SP-u u Njemačkoj oprostiti od nacionalnog dresa.
- Dokle god budem u dobrom fizičkom stanju i dobroj formi, bit ću na raspolaganju izborniku. Uživam u ovom okruženju, volim igrati za svoju zemlju i budu li me trebali, uvijek ću se rado odazvati.
To će ovisiti o jačini kluba u kojemu ćete igrati?
- Ne, to će ovisiti samo o meni, o mojoj formi. Klub uopće nije važan.
Nikin prvi zamjenik u aktualnom sazivu reprezentacije je Igor Tudor, poslije njega Robert Kovač. Tko bi od njih trebao biti vaš nasljednik?

Godine nisu smetnja
- To bi trebao odlučiti isključivo izbornik, kao što je to učinio u mome slučaju. Ja se ne bih izjašnjavao.
Bit ćete kapetan i na EP-u 2008?
- Zašto ne! Godine ne bi trebale biti smetnja budem li u optimalnom fizičkom stanju kao što sam sad.
Niko Kovač debitirao je s kapetanskom vrpcom 18. kolovoza 2004. na prijateljskoj utakmici s Izraelom (1:0) i otad se nametnuo kao vođa ove generacije, o kojemu svi suigrači govore s velikim respektom. Doduše, nema karizmu Zvonimira Bobana i 80 odigranih utakmica kao Robert Jarni, ali ima autoritet kakav treba imati kapetan i apsolutno izbornikovo povjerenje.
A kada jednoga dana ode sa scene, opet će se otvoriti polemika tko bi ga trebao naslijediti. Najozbiljniji kandidati bit će Dario Šimić, koji se približava Jarnijevu rekordu, zatim Igor Tudor, današnji prvi zamjenik, a najlogičnijim se čini ipak da vrpca ostane u obitelji. Brat Robert je u najboljim godinama, igra u vrhunskom svjetskom klubu i također uživa povjerenje igrača i stručnog stožera.

Pršo još razmišlja
Po svemu što je dao reprezentaciji, vrpcu je prije svih zaslužio naš najbolji igrač Dado Pršo, no njegova reprezentativna misija nakon SP-a još uvijek je upitna.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije