Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZLATKO KRANJČAR Povratak starim navikama, s puno alkohola na okupljanju uoči puta na SP

Niko igra jer je najbolji

sp-mesrepka-txt.jpg
import
31.05.2006.
u 19:11

Hvala Bogu, u prijelomnom trenutku priprema za SP, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Kranjčar vratio se starim navikama. Cico, naime, opet pije, točnije - pije mnogo. Najbolji znak da će Hrvatska u Njemačkoj briljirati.

Zlatko Kranjčar pojavio se u utorak navečer u “Sheratonu” zavaljan kao Boris Jeljcin. Crven u licu, zamućenoga pogleda, ali razigran i veseo poput kolibrića. Mučeći se pri izgovoru trosložnih riječi, bio je beskrajno simpatičan i zanimljiv. Cico kakvog poznajemo, kakvoga i trebamo. I tako “vlažan” savršeno je kontrolirao misli...

- Hoćete presicu? Ajde, pitajte što vas zanima! Pa ćemo onda na šank, da i izbornik nakon dugo vremena nešto popije - kazivao je Cico iako je bilo jasno da od posljednjeg “škropeca” nije prošlo više od 15 minuta.

Momčad na 70 posto
U vrhunskoj ste formi?
- Jesam, super se osjećam, kao i momčad! Ona je sada na 70 posto onoga što od nje očekujem.

Gledao je prijateljsku utakmicu Njemačka - Japan (2:2). Dojmovi o Zicovoj selekciji?
- Japanci su igrali motivirajuće za nas. Premda, nakon ovoga, moram biti vrlo oprezan. I dalje tvrdim da će Japan biti odlučujuća utakmica za naš ulazak u osminu finala, ali mi smo ipak za njih - Brazil. Kao i za Australce. S njima ćemo razigravati za prolaz; nama će trebati bod, njima pobjeda, koju sigurno neće izboriti. Gotovo je otkucala ponoć, a Nike Kranjčara nije bilo u “Sheratonu”.

Gdje je sin?
- U dva slobodna dana nisam ga vidio. Družio se sa Štrokom i Ješom, a sada je negdje zapeo u prometu.

Ispostavilo se da se Niko zapravo sakrio u hotelskoj sobi, te da je izbjegao i oca i novinare. Skriva se, kao i na travnjaku, zadirkujemo izbornika...
- Niko je u susretu s Iranom bio fenomenalan! Isto kao i Babić, kako to niste uočili...

Sin je u fokusu, sinu se zviždalo, sina razvlače svi mediji...
- Deset tisuća ljudi ne može nadglasati 4,5 milijuna! Niko je ispunio sve što sam od njega očekivao, on je pravi i bit će pravi. Tko god misli suprotno, spreman sam mu argumentirano uzvratiti. Otvoren sam prema svima.

Stidljivo s Modrićem
Niku nikada ne piknete?
- Piknem ga uvijek, na svakom sastanku posebno ga upozoravam što od njega hoću. I on te zahtjeve ispunjava. On je za tu poziciju najbolji. Stidljivo smo pogurnuli Modrića, da ga barem malo iskuša na Nikinu mjestu...

- Gledam i Niku i Modrića, i Niko je jači! A kad su obojica u igri, onda smo još jači. Ja nisam ni s čim opterećen; uvijek radim za dobrobit hrvatskog nogometa. Niko, Modrić, pa i Da Silva igrat će u reprezentaciji i kad ne budem izbornik.

Smeta li vam medijska hajka na sina?
- To nije novost, ja se s time dobro nosim. Evo, sjećam se utakmica sa Šveđanima u Zagrebu; zašto je Mellberg igrao rukom? Zato što je lopta koju je Niko poslao bila nejasna i Šveđanin nije znao što će s njom. A Niko je u novinama ocijenjen peticom...

Cico zaključuje:
- Uopće me ne može uzdrmati što god pročitam u novinama. Ja ću prema vama uvijek biti iskren i otvoren i nikada se neću naljutiti. Možemo raspravljati o svemu, samo ne smijemo narušiti kult!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije