Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
''ŠANSA''

Nike mladim nogometašima omogućio testiranje u Arsenalovu kampu

Chance Nike Njire Zelić (1)
Foto: Nike
1/8
15.11.2010.
u 19:56

U sklopu projekta Chance (Šansa), NIKE Hrvatska omogućio je jedinstvenu šansu mladim nogometašima da sudjeluju u testiranju u Arsenalovu kampu i izbore potpisivanje jednogodišnjeg ugovora za članstvo u nogometnoj NIKE akademiji u Londonu.

U organizaciji NIKE-a Hrvatska i Nogometne akademije HNS-a kao partnera, u petak je u Sesvetama na terenima akademije održano testiranje i odigrana probna utakmica unaprijed selektiranih igrača 2., 3. i 4. lige u dobi od 17 - do 19,5 godina. Tom su prilikom odabrana dvojica nogometaša koji će od 19. do 23. siječnja 2011. sudjelovati u Arsenalovu kampu u Londonu i svojim se igrama pokušati izboriti za jednogodišnje članstvo u nogometnoj akademiji NIKE koja počinje u jesen 2011. godine.

Komisija koja se sastojala od instruktora HNS-a, proslavljenog bivšeg reprezentativca Silvija Marića te predstavnika NIKE-a, odabrala je Stijepa Njiru (NK Konavaljanin, 3. liga) i Filipa Zelića (NK Rudeš, 2 liga) kao igrače koji će zahvaljujući svojim nogometnim sposobnostima predstavljati Hrvatsku u projektu Chance. Time će se Stijepo i Filip pridružiti preostaloj 98-orici odabranih iz cijelog svijeta koji će uz organizirani program posjete ekskluzivnoj NIKE Town trgovini u centru Londona te sudjelovanje na utakmici Arsenal – Wigan, proći kroz trodnevno testiranje pod strogom palicom trenera NIKE akademije, trenera iz engleske nogometne reprezentacije te Arsene Wengera, trenera Arsenala. Svoje mjesto u Nike akademiji u konačnici će zaslužiti osam najboljih kandidata kojima će biti osigurani pristup vrhunskoj opremi, iznimnim uvjetima u engleskim trenažnim centrima te rad s elitnim trenerima, nutricionistima, psiholozima i fitness stručnjacima. Svi troškovi jednogodišnji boravka u Velikoj Britaniji su u potpunosti pokriveni, a igrači će cijelo vrijeme svog boravka u kampovima biti pod patronatom branda NIKE.

Projekt Chance jedinstven je i dugoročan NIKE-ov projekt koji mladim igračima pruža neponovljivu šansu da se dokažu na svjetskoj nogometnoj sceni, poboljšaju razinu svoje igre te potpišu profesionalne ugovore s poznatim klubovima. Projekt je lansiran u Južnoj Africi u lipnju 2010., a jedan od njegovih glavnih promotora je i menadžer Arsenala Arsene Wenger.

Igrači će u Londonu imati vrlo intenzivan 5-dnevni ciklus testiranja, te će se izabrati najboljih osam. U tom će vremenu imati priliku susresti se s brojnim svjetskim igračima koji nose NIKE modele kopački, među kojima je i naš proslavljeni reprezentativac Luka Modrić. Luka već dulje vrijeme igra u prepoznatljivim, modernim i kvalitetnim NIKE Mercurial kopačkama koje nose i Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimović, Ribery, Robinho i mnogi drugi. Od ostalih slavnih NIKE igrača, čiji je odabir modela kopački nešto drugačiji, valja istaknuti Cesca Fabregasa, Waynea Roonesa, Wesleya Sneijdera,..


Pobjednici natjecanja Chance za Hrvatsku su:

1. Filip Zelić 1992. godište, napadač  NK Rudeša iz Zagreba
 „Iznimno sam sretan radi činjenice da sam postigao ovaj uspjeh i veselim se odlasku u London gdje ću među brojnim igračima iz cijeloga svijeta pokušati zakoračiti stepenicu više i biti izabran među osam najboljih“, izjavio je Filip.

2. Stijepo Njire, 1991. godište, desni vezni NK Konavaljanina iz Čilipa
 „Ne znam što da kažem. Sretan sam do te mjere da ne znam što da kažem. Pa ovo je ispunjenje moga sna. Biti dio tog selekcijskog procesa i otići u London u Arsenalov kamp. Pitam se da li sam mogao nešto ljepše zamisliti. Hvala trenerima koji su me izabrali, hvala NIKE-u što je omogućio i nama ovakvu priliku. Oduševljen sam“,  rekao je Stijepo.

„Ovakva šansa koju su ovi igrači dobili preko projekta Chance je stvarno odlična prilika i želim da dečki odu opušteno u London te tamo pokažu svoje neosporne igračke kvalitete i nadam se da će bar jedan od njih dvojce proći među osam i biti dio jednogodišnjeg ciklusa u NIKE akademiji“ izjavio je naš bivši reprezentativac i član komisije, Silvio Marić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije