Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjetski kup

Nijemac Ferstl osvojio super G u Kitzbuehelu, Zubčić 40.

Filip Zubčić
Foto: Reuters/Pixsell
1/2
27.01.2019.
u 15:33

Za dva dana Schladming je domaćin novog slalomskog nadmetanja na kojem će se ponovno za bodove boriti i hrvatski reprezentativci

Njemački 30-godišnji skijaš Josef Ferstl pobjednik je vrlo izjednačenog superveleslaloma voženog na legendarnom Streifu u austrijskom Kitzbühelu, gdje su se najbrža desetorica skijaša našla unutar pola sekunde, a jedini hrvatski predstavnik Filip Zubčić je sa startnim brojem 52 ostvario 40. rezultat zaostavši za pobjednikom 2.66 sekundi.

Josef Ferstl se spustio niz Streif kao prvi i sa 1:13.07 minuta postavio vrijeme koje je ostalo nedostižno za sve ostale koji su se našli na startu. Najviše su mu se približili Francuz Johan Clarey, koji je zaostao za osam stotinki, te pobjednik spusta Talijan Dominik Paris, koji je bio deset stotinki sporiji od Nijemca.

Prva šestorica skijaša ugurala su se unutar 20 stotinki, a zaostatak veći od sekunde značio je da niste mogli ući među 15 najboljih. Najveće iznenađenje napravio je Nijemac Dominik Schweiger. Sa startnim brojem 53 doskijao je do 12. mjesta zaostavši samo 53 stotinke za sunarodnjakom Ferstlom koji je proslavio svoju drugu pobjedu u Svjetskom kupu, nakon što je prošle sezone bio pobjednik superveleslaloma u Val Gardeni.

U redoslijedu superveleslaloma u Svjetskom kupu vodi Austrijanac Kriechmayr s 236 bodova, samo tri više od sunarodnjaka Mayera i šest više od Talijana Parisa.

Austrijanac Marcel Hirscher vodeći je u ukupnom redoslijedu s 1116 bodova, ispred Norvežanina Kristoffersena koji ima 671 bod.

Za dva dana Schladming je domaćin novog slalomskog nadmetanja na kojem će se ponovno za bodove boriti i hrvatski reprezentativci.

>> Pogledajte kako je bilo na Snježnoj kraljici

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije